Puantaj Tablosunda Dış Görev ve Eksik Süre Toplama

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-04-2021
Merhaba,

Ekte yer alan puantaj tablosunda "Şirket İçi ve Dışı Toplam Çalışma Süresi" olarak bir sütun bulunmaktadır. Bu sütuna şöyle bir formül yazmam gerekiyor;

Eğer Şirket Dışı Çalışma Süresi 09:00:00 ise "Şirket Dışı Çalışma Süresi+Kart Okutma Verisine Göre Eksik Süre" , Şirket Dışı Çalışma Süresi 09:00:00 saat değil de "-" ise sadece Kart Okutma Verisine Göre Eksik Saati getir.

Bana yardımcı olabilir misiniz? :)

Ekli dosyalar

Suskun

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 19
24.05.2032
Dışarda çalışma süresi nasıl olacak? 9 da başlarsa kaçta bitecek ?ilk giriş-son çıkış saati asıl olacak ki kart okuma verisine göre fark oluşsun

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
29-04-2021
Şöyle çalışma saati olarak başlangıç değil Süre olarak 9 saat aslında anlatmaya çalıştığım.
Bizde dediğiniz gibi ilk giriş son çıkış verisine göre fark oluşuyor tabloda bunu fark ve eksik süre olarak hesapladım. Ama hem giriş çıkış verisi olup hem de o gün için dış görev yazabiliyoruz. Örneğin bir kişi 3 saat şirkette çalıştı ise biz ona sanki hep dışarıda çalışmış gibi gösterip 9 saat yazmamız gerekiyor. Aslında amacım kişinin kart okutma verisi yok veya eksik kalmış bunu tamamlamak.

Suskun

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 19
24.05.2032
Veri olmadan sonuç alamazsınız. Bana göre dışarısı ve içerisi için ayrı ayrı hesaplar yapılmalı ve sonra birleştirilmeli. Şirket dışı işlemleri de Rapor ve izinler gibi ayrı bir alanda takip ederek birleştirin.