PUANTAJ YARDIM

Excel Vers. ve Dili
exel
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-08-2019
Merhaba arkadaşlar kolay gelsin,

Ekteki dosyam da şantiye bazında çalışan personellerin maliyet kısmını görebileceğim bir tablo istemekteyim eğer ki mümkün se.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
İsteğiniz yapılamaz diyemiyorum, (ben yapamam belki başkaları yapabilir) ancak excel çalışma mantığı açısından dosya düzeninde küçük bir değişiklik yaparak farklı bir şekilde çözebilirsiniz. Sayfa1 sayfasında her grubun başında belirttiğiniz şantiye adını ayrı bir sütunda her satır için belirtirseniz ETOPLA gibi formüllerle işlem yapılabilir. Ayrıca bu şekilde her şantiye için ayrı tarih satırları da kullanmanız gerekmez; 2. ve 6. satırlar ve belki başka şantiyeler için başka satırlar yerine sadece 2. satırı kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
exel
02-08-2019
teşekkürler arkadaşım ben zaten o etopla formülünü nasıl kullanacağımı bilemediğimden kaynaklı burdan destek istedim eğerki exel dosyamda değişiklik yapılması gerekli ise yapılabılır ama formülasyon konusunda sıkıntılıyım bıraz ondan destek istedim teşekkürler.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Dosyanızda BJ, BK ve BL sütunlarında mevcut ÇOKETOPLA ve ETOPLA formülleri var. O nedenle bildiğinizi varsaymıştım.

Dosyanızda SAYFA1 sayfasında 5. ve 6. satırları silin.
En başa yani A sütununa sağ tıklayıp sütun ekleyin.
A2 hücresine Şantiye şeklinde başlık yazın
Altındaki hücrelere o satırdaki kişilerin şantiyelerini yazın.

Ana sayfada B2 hücresi için aşağıdaki formülü kullanın:

Kod:
=ETOPLA(SAYFA1!$A$3:$A$9000;$A2;SAYFA1!$BN$3:$BN$9000)
Diğer sonuçlar için kırmızı kısımları ilgili sütuna göre değiştirebilirsiniz.

Yalnız dosyanızda toplam vergi maliyeti gibi sütunlar eksik gördüğüm kadarıyla, SAYFA1'de ana sayfada istediğiniz her sonuç için ayrı sütun olması gerekir. Eğer farklı sütun olmazsa farklı formüller kullanılması gerekir.

Excel Vers. ve Dili
exel
02-08-2019
şimdi oldu teşekkürler eksik bilgi vermişim kusura b akmayın.

sadece ana sayfada toplam çalışan sayısı için de bir formül verebilirmisiniz. hangi şantiyede kaç kişi çalıştı diye ;

Çünki günü buluyortum atıyortum 180 gün çalışma var ama kaç kişi olduğunu da görebilirsem minnettar kalırım teşekkürler.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Kaç kişiden kastınız SAYFA1'deki satır sayısı ise aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz. Bu formül Sayfa1!in A sütununda ilgili şantiyenin kaç satırda geçtiğini gösterir. Aynı şantiyede aynı kişiler birden fazla yer alıyorsa farklı formüller kullanılması gerekir:

Kod:
=EĞERSAY(SAYFA1!$A$3:$A$9000;$A2)