Rakama Göre Metin Tamımlama

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Merhabalar, Sizden istediğim formül şu olacak. Örneğin; A1 Sutununa 1112 yazdığımda karşısına Otomatik olarak Özkan Yazması Ertesi gün A1 Sutununa 1115 yazdığımda Buğra yazması Kısaca ben herhangi bir sutuna bir rakam yazdığımda o rakama kimi tanımladıysam rakamın karşısına o kişinin adının çıkmasını istiyorum. Bu mümkünmüdür. mümkünse nasıl yapacağım. Şimdiden Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Sayın siyah forum kurallarını okuyoznoz lütfen ben dosyayı hazırlarım ama başlığınız taşınacağı için kaybolup gider

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Merhabalar, Sizden istediğim formül şu olacak. Örneğin; A1 Sutununa 1112 yazdığımda karşısına Otomatik olarak Özkan Yazması Ertesi gün A1 Sutununa 1115 yazdığımda Buğra yazması Kısaca ben herhangi bir sutuna bir rakam yazdığımda o rakama kimi tanımladıysam rakamın karşısına o kişinin adının çıkmasını istiyorum. Bu mümkünmüdür. mümkünse nasıl yapacağım. Şimdiden Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Sağdaki listeyi kendinize göre düzenleyebilir b1 deki fonksiyonu inceleyip satır sayısını çoğaltabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Çok sağolun çok işime yaradı. Nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Bir şey daha soracaktım. Onun sağındaki sutunlarıda formüle nasıl dahil edebilirim.

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ev : Office Excel 2003
İş : Office Excel 2003
Selamlar,
Bu da alternatif olsun

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Aşşağıdaki Ekte belirttiğim gibi nasıl yaparım. Ben sadece rakamı giricem diğer bilgileri otomatik gelicek. Ne olur yardım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Hürkan Bey çok sağolun. Ayrıca bu işin mantığı nasıldır. Yarın birgün ben sağ tarafa doğru 2 sutun daha eklemek istesem nasıl eklerim. Formule baktım ama hiç birşey anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Olmazsanızda üzülmem çünkü baya bir vaktinizi aldığımı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Sevinçten ne yaptığımı bilmiyorum. Gerçekten kusura bakmayın hurkanpisirici arkadaşım. Ne kadar sevap işlediğinizin farkındasınızdır umarım.

Ayrıca bu işin mantığı nasıldır. Yarın birgün ben sağ tarafa doğru 2 sutun daha eklemek istesem nasıl eklerim. Formule baktım ama hiç birşey anlamadım. Öğrenmek istiyorum her zaman tabi mümkünse Yardımcı olursanız sevinirim. Olmazsanızda üzülmem çünkü baya bir vaktinizi aldığımı düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Rica ederim forumda düşey ara diye aratırsanız dökümanlar elde edebilirsiniz.Kısaca anlatim

=DÜŞEYARA(A2;$I$2:$N$6;2;0)

bu fonksiyonda a2 aradığımız veriyi belirtiyor
ı2 n6 aralığı ise bilgilerimizin olduğu tabloyu ifade ediyor yani verilerim ı2 ile n6 arasında demiş oluyoruz $işaretleri ile sabitliyoruz.
2;0 ise sutun sayısını belirtiyor formülleri incelerseniz yana doğru 2-3-4 diye artarak gidiyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Abicim yaptım olmuyor delireceğim =DÜŞEYARA(A2;$I$2:$O$6;6;0)ilk sıranın en son formülü bu ben bir satır sağdakinide eklemek istiyorum. Onun içinde bu şekilde =DÜŞEYARA(A2;$I$2:$O$6;7;0) olması gerekmiyor mu?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
=DÜŞEYARA(A2;$I$2:$O$6;7;0) evet bu şekilde olacak sizin tablonuzda koşullu biçimlendirme kullandım x olmayan hücrelerde 0 çıkıyor aslında hücre biçimlerinide kopyalayın genişletirken 0 olan hücrenin font rengi beyaz oluyor ve görsel olarak 0 lar gözükmüyor

dosyanız ekte

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
hurkanpisirici müdür ne desen haklısın. Ben deneye deneye bir hal oldum ve artık pes ettim. Yapıyorum olmuyor yoksay çıkıyor. Benim asıl niyetim buydu. Kendim yapayım öğreneyim dedim. Ama elime yüzüme bulaştırdım. Hepinizden çok özür.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Dosyanız ekte iyi incelerseniz mutlaka anlayacaksınız.Koşullu biçimlendirme kullanılmıştır veri gelemeycek yerlere 0 gelmektsdir buda koşullu biçimlendirme ile boş gösterilmektedir.

Ekli dosyalar