• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rakamı yazı olarak gösterme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zlo14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
Selam arkadaşlar ekde verdigim teklif tasarımımda genel toplam fiyatı bir türlü yazıya çeviremedim yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler.!

Ekli dosyalar

Haftasonu üzerinde çalıştığımız fatura şablonu size aitti sanıyorum. O dosyada bunu çözmüştük. O dosyayı açın ve kod sayfasına geçin. Orda Module2 vardır, o modülü bu dosyaya aktarın. Daha sonra yazıyla yazılacak hücreye =TL(bc40) yazın.

Modül kopyalama

Haftasonu üzerinde çalıştığımız fatura şablonu size aitti sanıyorum. O dosyada bunu çözmüştük. O dosyayı açın ve kod sayfasına geçin. Orda Module2 vardır, o modülü bu dosyaya aktarın. Daha sonra yazıyla yazılacak hücreye =TL(bc40) yazın.

Modül kopyalama

ne yaptıysam olmuyor "ad?" boyle bırsey gelıyor :S

ne yaptıysam olmuyor "ad?" boyle bırsey gelıyor :S

Merhaba,

Bu konuyla ilgili daha önce, bir büyüğüme mail olarak gönderdiğim açıklamayı bozmadan buraya kopyalıyorum. Farklı çalışmalarda sorun olmaması için bir kaç bilgiyi fazladan yazmış olabilirim.

Bazı bölümler linkte resim dosyası ve açıklama olarak anlatılmıştır. Bu yüzden linkteki açıklamaları da okumanızı tavsiye ederim.

Sayıyı Yazıya Çevirme ve YTL-YKR (TL-KR) Uygulaması (eklenti)

Linkteki eklenti dosyasını .zip den çıkardıktan sonra işletim sisteminize göre aşağıda tarif ettiğim klasöre kopyalayın.

Önce Klasör seçeneklerinde “Gizli dosya, klasör seçeneklerini göster” seçeneğini aktif yapın.

Bu işlemden sonra,

İşletim sistemi Xp ise;

C: / Documents and Settings / Kullanıcı Adı / Application Data / Microsoft / AddIns

Bu yolu takip ederek dosyayı AddIns klasörü içine kopyalayın.

İşletim sistemi Windows7 ise;

C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı \AppData\Roaming\Microsoft\AddIns

----------------------------------------------------------------------------

Artık dosyayı eklenti olarak kullanabilirsiniz.

Yalnız eklenti makro içerikli olduğu için Makro seçeneklerinde Güvenlik ayarını düşürmeniz gerekir.

Excel 2003 ve alt sürüm için;

Boş bir Excel çalışması açın, menülerden – Araçlar / Makro / Güvenlik ekranına girerek "Düşük“ seçeneğini işaretleyip üst yan menüden,

Güvenilen Yayımcılar bölümüne girip,

“Tüm yüklü eklentilere ve şablonlara güven”

“Visaul basic procekt erişimine güven” seçeneklerini işaretleyip, tamam butonu ile işlemi bitirin.

Eklentiyi de aktif hale getirmek için, menülerden – Araçlar / Eklentiler / menüsüne girin gelen ekrandan “Tleklentisi” seçeneğini bulup seçenek kutusunu işaretleyip tamam ile işlemi bitirin.

Açtığınız dosyayı kaydetmeden yapabilirsiniz.

Excel 2007 ve üst sürüm için;

Boş bir Excel çalışması açın, Sol Üst köşedeki Officce Düğmesi vardır, bu düğmeye tıklayın açılan ekranın sağ alt köşesinde

“Excel Seçenekleri” butonuna tıklayın, gelen menünün solunda,

“Güvenlik Seçenekleri” ne tıklayın. Bu seçeneğe tıklayınca açılan ekranın sağ orta bölümünde,

“Güven Merkezi Ayarları..” butonu belirir / bu butona tıklarsanız solda yeni seçenekler belirir. Bu seçeneklerden,

“Makro Ayarlarına” tıklayıp, ekrandaki

“Tüm Makroları” etkinleştir seçeneğini ve

“"VBA projesi erişimine güven seçeneğini işaretleyip, tamam butonu ile işlemi bitirin.

Eklentiyi de aktif hale getirmek için, Sol Üst köşedeki Officce Düğmesi / Excel Seçenekleri / Sağ Köşe de Eklentiler / alt kısımda yönet bölümünde Excel eklentileri seçili iken “Git” seçeneği / gelen ekrandan, Tleklentisi” seçeneğini bulup seçenek kutusunu işaretleyip tamam ile işlemi bitirin.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

**** Yukarıda açıkladığım tüm işlemleri kullandığınız bilgisayarda bir kereye mahsus yapmanız yeterlidir. ****

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artık eklentiyi kullanabilirsiniz.

Denemek için boş bir dosya açın, A1 hücresine bir sayı yazın, B1 hücresine,

=yaziyla(A1)

yazıp sonucu gözlemleyin.

İpucu1:

Yazının başına Yalnız ekleme için.

="Yalnız "&yaziyla(A1)

formülü bu şekilde kullanabilirsiniz.

İpucu2:

Herhangi bir hücreye sağ klik yaparsanız menülerde “Parametre” seçeneğini görebilirsiniz. Bu seçeneklerden büyük – küçük harf, dövizli yazımlar için TL, Kr değişimi vs.. seçeneklerinden istediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

.

sorun çözüldü

Merhaba,

Bu konuyla ilgili daha önce, bir büyüğüme mail olarak gönderdiğim açıklamayı bozmadan buraya kopyalıyorum. Farklı çalışmalarda sorun olmaması için bir kaç bilgiyi fazladan yazmış olabilirim.

Bazı bölümler linkte resim dosyası ve açıklama olarak anlatılmıştır. Bu yüzden linkteki açıklamaları da okumanızı tavsiye ederim.

Sayıyı Yazıya Çevirme ve YTL-YKR (TL-KR) Uygulaması (eklenti)

Linkteki eklenti dosyasını .zip den çıkardıktan sonra işletim sisteminize göre aşağıda tarif ettiğim klasöre kopyalayın.

Önce Klasör seçeneklerinde “Gizli dosya, klasör seçeneklerini göster” seçeneğini aktif yapın.

Bu işlemden sonra,

İşletim sistemi Xp ise;

C: / Documents and Settings / Kullanıcı Adı / Application Data / Microsoft / AddIns

İşletim sistemi Windows7 ise;

C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı \AppData\Roaming\Microsoft\AddIns

----------------------------------------------------------------------------

Artık dosyayı eklenti olarak kullanabilirsiniz.

Yalnız eklenti makro içerikli olduğu için Makro seçeneklerinde Güvenlik ayarını düşürmeniz gerekir.

Excel 2003 ve alt sürüm için;

Boş bir Excel çalışması açın, menülerden – Araçlar / Makro / Güvenlik ekranına girerek "Düşük“ seçeneğini işaretleyip üst yan menüden,

Güvenilen Yayımcılar bölümüne girip,

“Tüm yüklü eklentilere ve şablonlara güven”

“Visaul basic procekt erişimine güven” seçeneklerini işaretleyip, tamam butonu ile işlemi bitirin.

Eklentiyi de aktif hale getirmek için, menülerden – Araçlar / Eklentiler / menüsüne girin gelen ekrandan “Tleklentisi” seçeneğini bulup seçenek kutusunu işaretleyip tamam ile işlemi bitirin.

Excel 2007 ve üst sürüm için;

Boş bir Excel çalışması açın, Sol Üst köşedeki Officce Düğmesi vardır, bu düğmeye tıklayın açılan ekranın sağ alt köşesinde

“Excel Seçenekleri” butonuna tıklayın, gelen menünün solunda,

“Güvenlik Seçenekleri” ne tıklayın. Bu seçeneğe tıklayınca açılan ekranın sağ orta bölümünde,

“Güven Merkezi Ayarları..” butonu belirir / bu butona tıklarsanız solda yeni seçenekler belirir. Bu seçeneklerden,

“Makro Ayarlarına” tıklayıp, ekrandaki

“Tüm Makroları” etkinleştir seçeneğini ve

“"VBA projesi erişimine güven seçeneğini işaretleyip, tamam butonu ile işlemi bitirin.

Eklentiyi de aktif hale getirmek için, Sol Üst köşedeki Officce Düğmesi / Excel Seçenekleri / Sağ Köşe de Eklentiler / alt kısımda yönet bölümünde Excel eklentileri seçili iken “Git” seçeneği / gelen ekrandan, Tleklentisi” seçeneğini bulup seçenek kutusunu işaretleyip tamam ile işlemi bitirin.

**** Yukarıda açıkladığım tüm işlemleri kullandığınız bilgisayarda bir kereye mahsus yapmanız yeterlidir. ****

Artık eklentiyi kullanabilirsiniz.

Denemek için boş bir dosya açın, A1 hücresine bir sayı yazın, B1 hücresine,

=yaziyla(A1)

yazıp sonucu gözlemleyin.

İpucu1:

Yazının başına Yalnız ekleme için.

="Yalnız "&yaziyla(A1)

formülü bu şekilde kullanabilirsiniz.

İpucu2:

Herhangi bir hücreye sağ klik yaparsanız menülerde “Parametre” seçeneğini görebilirsiniz. Bu seçeneklerden büyük – küçük harf, dövizli yazımlar için TL, Kr değişimi vs.. seçeneklerinden istediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

.

sorunu çözdüm teşekkür ediyorum saygılar

bu eklentiye yazıya çevirirken tl simgesi ekleye bilirmiyiz. bunun için ne yapmamız gerekiyor.

Geri