randevu programı için yardım

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
merhaba arkadaşlar.randevu takip isimli bir program hazırlamak istiyorum ama işin içinden çıkamadım yapmak istediğimi bir tablo olarak aşağıdaki ekte verdim gerekli açıklamalarıda yine aynı yere yazdım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Soruyu tam anlamamakla birlikte bir örnek dosya hazırladım.bunun üzerinde fikir belirtirseniz devamı için yardım gelecektir.iyi çalışmalalar...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Yapmak istediğim şeyi size şöyle anlatayım.Tesisatçı firmalar bize tesisatlarının kontrolu için dilekçe verirler ve biz bunlara kontrol için randevu veririz.diyelimki 25.12.2008 de 20 adet dilekçe geldi ve biz bunlara 26.12.2008 e randevu verdik.26 sında kontroller yapılır sonra onaylananlar ve red olanlar kayıtedilir.diyelim 15 i onaylandı 5 i red oldu.red olan tesisatlar için firmalar hatasını düzelttikten sonra tekrar dilekçe verirler ve bu 2. kontrole girer.sizin yapmış olduğunuz programda dilekçe tarihine bugünün tarihini atıyor iki tarihide takvimden ben seçebilmeliyim.Ve girilen bir tesisat numarasını tekrar girdiğimde bunu 2. kontrole atmalı.umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
sayın özgretmen size ekte şu an kullandığımız dosyayı yolladım bir incelermisiniz.yapmak istediğim şey bunu otomatikleştirmek.dikkat ederseniz verdiğim tabloda F88 e F87 deki tesisat noyu yazmaya kalktığınızda hata ile karşılaşılıyor çünkü bu tesisat daha önce girilmiş bunu G88 eye yazabiliriz yani 2. kontrole.Bu tabloyu sizin yapmış olduğunuz programa uyalayabilirmiyiz acaba.Ve son olarak gönderdiğim tabloda 3 kişiye aynı gün randevu yazılmış 3 kişininde aynı firmayla bugün randevusu var ise bunların saatlerinin çakışmamasını sağlayabilirmiyiz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
2003 formatında tekrar gönderdim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Dikkat ederseniz verdiğim tabloda F88 e F87 deki tesisat noyu yazmaya kalktığınızda hata ile karşılaşılıyor çünkü bu tesisat daha önce girilmiş bunu G88 eye yazabiliriz yani 2. kontrole.
Bir tesisat no girilmiş ise yeni girilen tesisat nonun onun yanına yazılması gereksiz.( bence )Ya da ben anlamadım.
Ve son olarak gönderdiğim tabloda 3 kişiye aynı gün randevu yazılmış 3 kişininde aynı firmayla bugün randevusu var ise bunların saatlerinin çakışmamasını sağlayabilirmiyiz.
Kişiden bahsetmişsiniz bu kişiler nerde?Ve 4.Randevuda tablonuzda saat var.Doğru mu ? Sizin dosyanızla benim dosyayı birleştirdim ama tam anlamayınca tıkandım.:???:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
Dosyayı düzenleyip tekrar yolladım. 87. satıra(sıra no 85) bakınız bu randevunun dilekçesi 31.12.2008 de ilk talepte bulunmuş ve 1. randevuya yazılmış randevu YASİN beyde(J sütununda yazıyor) 02.01.2009 da randevuya gidilmiş.şimdi sarı renkle gösterdiğim satıra bakınız 88. satır(sıra no86) bu tesisat ilk randevuda red yediği için 03.01.2009 da tekrar verilmiş ve 04.01.2009 a tekrar randevusu çıkmış ve dikkat ederseniz tesisat no bu sefer 2. randevuya yazılmış(randevu MUSTAFA beyde) zaten 1. randevuya yazmaya kalktığınızda "girdiğiniz değer geçerli değil. A kullanıcısı bu hücreye girilebilecek sınırlanmış değere sahip" hata iletisi ile karşılaşırsınız.tesisat nolarını yan yana yazmıyoruz yani umarım bu sefer anlatabilmişimdir.sizide baya yordum bugün ilginiz için tekrar çok teşekkür ederim.Bu arada saatleride kendi hücrelerine yazdım önceki yanlışlıktan dolayı özürdilerim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
Sayın ozgretmen göstermiş olduğunuz ilgi ve özverinizden dolayı çok teşekkür ederim elinize klavyenize sağlık harika bir çalışma olmuş sayenizde bizi büyük bir dertten kurtarmış oldunuz tekrar çok teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.Saygılarımla...