Range'ye hücre eklemek

Excel Vers. ve Dili
2000 - Türkçe
Merhaba,

Daha önceden tanımlanmış hücre gruplarına (range),yeni hücreler eklemenin bir yolu var mı?

Mesela ;

A1 ile A5 arasını "Deneme" ismiyle kaydettiysem ve kullanıcıdan form ile yeni bilgiler alırsam (diyelim ki A7 ve A9 hücrelerine) bu hücreleri de "Deneme" adlı Range'ye dahil edebilir miyim?

Araştırma yaptım fakat bir sonuca ulaşamadım, bilen kullanıcılar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Soru çok net değil; Eğer doğru anlamışsam bu şekilde yapabilirsiniz. Range("A1:A5,A7:A9")

Excel Vers. ve Dili
2000 - Türkçe
Daha açık şekilde söylemek gerekirse mesela;

Excelde belli hücerelere sayılar girdim bu hücrelere "deneme" ismi verdim
şimdi kullanıcıdan ( mesela form aracılığıyla inputBox kullanarak) yeni sayılar aldım.
Ama kaç tane girileceği belli değil bunu kullanıcı belirliyor.
Her girilen sayıyı excelde hücreye nasıl yazdıracağımı biliyorum, fakat bu hücreleri de "deneme" isimli range'ye nasıl dahil edebilirim onu bilmiyorum.

Modulümde Excel Solver kullanıyorum, ve değişen hücreleri Range ismi belirterek tanıtacağım.
Dolayısıyla kullanıcının girdiği her yeni bilgiyi (yani girdiği her değeri yazdırdığım hücreyi) "deneme" adlı range'ye dahil etmem gerekiyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki kod yapısını kullanabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub AD_ARALIĞINI_DEĞİŞTİR()
    ActiveWorkbook.Names.Add Name:="Deneme", RefersTo:="=Sayfa1!A1:A5,Sayfa1!A7,Sayfa1!A9"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2000 - Türkçe
Teşekkür ediyorum,

istediğimi gerçekleştirmek doğrultusunda çok önemli bir katkıda bulundunuz.