Rank Formülü Uygulaması Hk.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 for Business
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2022
Merhaba herkese.
İçinden bir türlü çıkamadığım bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.Ekte örnek dosyayı görebilirsiniz.Öncelikle şunu söylemek istiyorum, çok fazla sheet'i ve her sheet'in içinde oldukça yüklü datası olan bir dosyam var.
Ekteki örneğe geri dönersek, ihtiyacım olan şu.Mavi ile seçili kutucukları değiştirerek ilgili kişinin ilgili ayda kaç adet sattığını bulabilirim.Onun formülünü yazdım.Ancak yan tarafına o ay satış yapan 5 kişi içinde kaçıncı oluğunu da buldurmam gerekiyor.Mümkünse formüller buldurmam gerekiyor.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kod:
=RANK(E13;DOLAYLI(ADRES(3;KAÇINCI(D14;A1:F1;0))&":"&ADRES(7;KAÇINCI(D14;A1:F1;0))))
Denermisiniz..

Excel Vers. ve Dili
Office 365 for Business
18-07-2022
Çok teşekkür ederim.İngilizce benim program ve formülü aşağıdaki şekilde yazdım ve oldu.Ancak birşey soracağım.Buradaki örneği daha büyük bir dosyada kullanacağım için soruyorum.Address formülündeki 3 ve 7'nin anlamları nedir?

Tekrar teşekkür ederim çok makbule geçti

=RANK(E13;INDIRECT(ADDRESS(3;MATCH(D14;A1:F1;0))&":"&ADDRESS(7;MATCH(D14;A1:F1;0))))

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Çok teşekkür ederim.İngilizce benim program ve formülü aşağıdaki şekilde yazdım ve oldu.Ancak birşey soracağım.Buradaki örneği daha büyük bir dosyada kullanacağım için soruyorum.Address formülündeki 3 ve 7'nin anlamları nedir?

Tekrar teşekkür ederim çok makbule geçti

=RANK(E13;INDIRECT(ADDRESS(3;MATCH(D14;A1:F1;0))&":"&ADDRESS(7;MATCH(D14;A1:F1;0))))
Rica ederim.

Tablonuzdaki veriler ( isimler ) 3. satırla 7. satır arasında olduğu için o şekilde yazdım. Tablonuzda son satır sürekli değişiyorsa formülü o şekildede düzenleyebilirim. Yada 7 yerine son satır olan 65536 yı yazabilirsiniz..

Excel Vers. ve Dili
Office 365 for Business
18-07-2022
Aslında formül burada çalışıyor fakat benim dosyamda minik farklılıklar olduğu için biryerde hata yapıyorum.
Şu an ekteki dosya mantık olarak benim dosyamla aynı.Fark şuradaki başka bir sheet'te bu rakamı bulmak istiyoruz.İstenen sadece kaçıncı sırada olduğu.Rank'ın ilk verisini bir vlookup ve hlookup kombinasyonu ile yakalayabiliyorum.Bu veriyi nerede aratması gerektiğini ise sizin formülünüzü kullanarak yapmam gerekir ama beceremedim.
Yeni örnek dosya ekte bakma şansınız var mı? Sizi de yoruyorum ama.

Çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Rank'ın ilk verisini bir vlookup ve hlookup kombinasyonu ile yakalayabiliyorum.Bu veriyi nerede aratması gerektiğini ise sizin formülünüzü kullanarak yapmam gerekir ama beceremedim.
Özet adlı sayfanızın B2 hücresine
Kod:
=İNDİS(Data!B3:F7;KAÇINCI(A2;Data!A3:A7;0);KAÇINCI(A3;Data!B1:F1;0))
yazınız.

İNDİS=INDEX
KAÇINCI=MATCH

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Aslında formül burada çalışıyor fakat benim dosyamda minik farklılıklar olduğu için biryerde hata yapıyorum.
Şu an ekteki dosya mantık olarak benim dosyamla aynı.Fark şuradaki başka bir sheet'te bu rakamı bulmak istiyoruz.İstenen sadece kaçıncı sırada olduğu.Rank'ın ilk verisini bir vlookup ve hlookup kombinasyonu ile yakalayabiliyorum.Bu veriyi nerede aratması gerektiğini ise sizin formülünüzü kullanarak yapmam gerekir ama beceremedim.
Yeni örnek dosya ekte bakma şansınız var mı? Sizi de yoruyorum ama.

Çok teşekkürler
B2 hücresine,

Kod:
=İNDİS(Data!B3:F7;KAÇINCI(A2;Data!A3:A7;0);KAÇINCI(A3;Data!B1:F1;0))
Bu sayfada sırasını bulmak için,

Kod:
=RANK(B2;DOLAYLI("Data!"&(ADRES(3;KAÇINCI(A3;Data!A1:F1;0))&":"&ADRES(7;KAÇINCI(A3;Data!A1:F1;0)))))
Bu şekilde deneyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 for Business
18-07-2022
yazdım fakat siz şu an sattığı ürün miktarını buldunuz.Bana o ay kaçıncı sırada olduğu lazım.sizin yazmış olduğunu formülü vlookup-hlookup ile bulabiliyorum aslında.
çok teşekkür ederim yoruyorum sizi

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
yazdım fakat siz şu an sattığı ürün miktarını buldunuz.Bana o ay kaçıncı sırada olduğu lazım.sizin yazmış olduğunu formülü vlookup-hlookup ile bulabiliyorum aslında.
çok teşekkür ederim yoruyorum sizi
Bulduğunuzu biliyorum ama etkin bir formül değil. Kırmızı olarak yazdığınız 1,2,3 leri kullanmamış olursunuz. Bu nedenledirki INDEX olanı yazdım.

İkinci sorunuzun bir zorluğu yok zaten Sn espiyonajl cevabı vermiş.

Saygılar.İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 for Business
18-07-2022
Arkadaşlar her ikinize de çok teşekkür ederim.İnanın çok işimi gördü.