Rapor Hazırlama

Merhaba

Arkadaşlar ekli dosya da bulunan mazot çıkışlarını listelemek istiyorum.

Sayfa 3 de
1- Hangi şoför hangi araçla ne zaman kaç litre mazot almış mazot toplamı ne kadardır,
2- Bir araca kaç kişi mazot almış. Mesela itfaiye aracını düşünelim hangi nöbetçi ne zaman mazot almış kaç litre almış.
3- Tarih seçildiğinde o gün o tarihte kimler mazot almış. Gibi listeleri görmek istiyorum.

yardımlarınız için teşekkürlerr

Ekli dosyalar

zsafkan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
2029-09-11
merhaba,

Özet tablolar işini çözebilir diye düşündüm. Ekteki dosyada belirttiğin bakış açılarıyla 3 ayrı rapor yaptım. 1.satırdan plakaya göre, kişiye göre ve tarihe göre seçimler yapabilirsin. Kolay gelsin..

Ekli dosyalar

• 368 KB Görüntüleme: 177
arkadaslar tesekkur ederim elinize sağlık ikinizinkide uygun. ama muygun arkadasınki kodlama oldugu için biraz daha kolayıma geldi o yuzden ona soracam.

muygun arkadas yaptıgınız çalışma başarılı olmuş. nasıl bir mantık izlediniz biraz anlatırmısınız.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Syn haluk_24;
Aslında yapılan ; her satırdaki verinin birebir istenilen ile mukayesesini yaparak uygun verilere 1 yazdırmak suretiyle bir sayısal değer oluşturmak, oluşturulan bu değerlerin toplamı toplam kriter sayısına eşit ise sıralı bir sayı oluşturup bunuda diğer sayfaya çekmek...
Tablonuzda yerleşik işlevlerden;
EĞER, EĞERSAY, TOPLA.ÇARPIM, EHATALIYSA, İNDİS, KAÇINCI, KÜÇÜK, SATIR, YADA, TOPLA, BÜYÜK, SÜTUN, DOLAYLI
İşlevleri kullanılarak ayrıca
hücre isimlendirme , veri doğrulama ve koşullu biçimlendirmeden faydalanılarak bir dizi formülle birçok işlem yapıldı.
Yukarda belirttiğim işlevlerden aşina olmadıklarınız varsa ve bununla ilgili sitede arama yaparsanız yeterince örnek bulabilirsiniz. Ayrıca excelin kendi yardım menüsündende faydalanabilirsiniz. Şayet açıklama istediğiniz nokta kalırsa buraya yada içeriğine göre farklı bir soru olarak yöneltebilirsiniz.
Ama tablonun tamamını anlat derseniz inanın tablonun yapımından daha uzun sürer.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10/08/2018
arkadaşlar ben excel de giderler satışlar personel ödemeleri leasing ödemeleri vs.bir rapor hazırlamak istiyorum ne yapmam gerekiyor.mobilya imalat fabrikası sektörüm.