Rapor Oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Arkadaşlar, bir istatistik projesi için ekteki excel dosyasını kullanıyorum. Aslında bu dosya onbinlerce satır ve ZZ'lere kadar uzayan sütunlardan oluşuyor.

Yaptığım şu: Dosyada göreceğiniz aşağı ve yukarı ok tuşlarına basarak menzildeki (J54'ten J81'e kadar olan değer) rakamlara göre AN41, AO41, AP41 ve AQ41 e sonuçları yazdırmak. Ve burada çıkacak 1 den 4'e kadar olan sonuçları gözlemlemek. (Misal olması açısından manuel olarak gözlemlemek için AG sütunundaki yeşil satırlara elle 1'den 4'e kadar değer girerseniz sağdaki sütunda olan değişikliği görebilirsiniz). Bu değerler menzilin her bir değeri için değişiklik gösteriyor. Bu kadar büyük bir dosya içerisinde de her bir menzil rakamı için bu işlemi tek tek yaptırmaya devam edecek olursam yani aşağı yukarı ok tuşu ile yapmaya devam edecek olursam bu dosya ile işim günde 8 saatten tam 1.5 senede bitecek....

Yapmak istediğim ise : Tek bir tuş olsun ben ona tıklayayayım. formül menzilin herbir değeri için "orta iyi" den "mükemmel" e kadar olan çıkacak tüm sonuçları otomatik olarak bir yere yazsın (dosyada K54 N54 ARASI MAVİ İLE BELİRTTİĞİM YER). ben tek tek aşağı yukarı ok tuşuna basarak uğraşmayayım.

Bunu çözmemde bana yardımcı olursanız müteşekkir olacağım.

Ekli dosyalar