Rapor sayfası oluşturma

Erdinç FIRTINA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-05-2026
Değerli üyeler,
Sitede bulduğum bir dosyada, veri sayfasındaki veriler, userform üzerindeki combo yardımı ile belirli kriterlere göre süzülüyor. süzülen verilerden de istenilen sütunlar seçilerek rapor sayfasına aktarılıyor.

Ben de benzer aktarım işini excel dosyasından word dosyasına aktararak yapmak istiyorum. Ancak, excel ve makro kod düzenleme bilgim bu düzeyde değil. Talebimi hazırcılık olarak değerlendirmemenizi, bilgi ve beceri eksikliğim olduğunu bilerek yardımlarınızı bekliyorum.

Her iki dosya ve ayrıntılı açıklamaları ektedir.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler!!!

(Siteden yararlandığım dosyanın kimin tarafından hazırlandığını bilmiyorum. Bu nedenle de, hem kullandığım hem de kim tarafından hazırlandığını bilmediğim için de dosyanın sahibinden özür dilerim.)

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuz anlaşılmıyor, eklediğiniz her iki dosyanında işlevini açıklarmısınız.

Erdinç FIRTINA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
15-05-2026
Sayın Levent MENTEŞOĞLU,
Size teşekkür ederim. Cevabınızı gördüğümde il dışındaydım ve cevap yazamamıştım. Ancak yazabiliyorum. Yine de yardımlarınız olabilirse çok teşekkür ederim.

Ekteki örnek Liste dosyasında, verilerin bulunduğu sayfadan istenilen sütunlar checkboxlar yardımıyla seçiliyor ve bir rapor sayfası oluşturuluyor. Ancak bu sütunlar seçilmeden önce, bir sütundaki veriler combo yardımıyla süzülüyor ve rapor sayfası buna göre oluşturuluyor.

Benim dosyamda da;

G sütununda belirlenen "İZİNLİ, RAPORLU, DEVAMSIZ, GELMEMİŞ" şeklinde kriterler var. Bunlardan herhangi biri combobox yardımıyla seçilecek. Seçilen ve filtrelenen kritere göre, diğer sütunlardan bazıları checkboxlar yardımıyla seçilecek ve sadece bu sütunlardaki veriler alınarak rapor sayfasına aktarılacak.

Örneğin;
Combodan, İZİNLİ seçildi.
Checkboxlardan adı soyadı, doğum tarihi, sonuç, yapılan işlem seçildi.

İşte bu seçilenlere ait verilerden oluşan bir rapor sayfası oluşturulacak. Örnek dosyada, buna benzer bir işlem yapılıyor.

Ben de bu şekilde word dosyası olarak bir rapor sayfası oluşturmak istiyorum.

her şey için şimdiden çok teşekkürler!!!

Erdinç FIRTINA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
15-05-2026
Öncelikli (Rapor alma konusunda yardım)

Sayın Levent MENTEŞOĞLU,
gönderdiğim dosyayı yapmaya çalıştım ancak sonuçlandıramadım. Eğer sizin veya diğer hocalarımızın yardımı olursa sevinirim. Aynı konuyu tekrar açmanın doğru olmadığını düşünerek yazımı tekrar yazmak zorunda kaldığım için de ayrıca kusura bakmayın.

Herşey için çok teşekkürler!!!

Excel Vers. ve Dili
excel 2000
koşullar ne ise ona göre süzme yapayarak copyalama yapınız