raporlama

Excel Vers. ve Dili
2003
İlgili arkadaşlar ,

bu sitede emeği geçen arakdaşlara şimdiden çok teşekür ediyorum.Benim ek de gösterdiğim tablo hk. da yardımcı olursanız çok sevinirim.
raporda veriler var ve bu verilere istinaden yeni özet bir raporlama ve grafik oluşturmak istiyorum.Ayrıca bu raporlama dışında verilen ölçütlere göre merkezler hk bir puanlama sistemi oluşturmak istiyorum.
bana örnek yapılması konusunda yardımlarını bekliyorum.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Bu kadar veri ile ne birşey anlamak mümkün nede çözüm bulmak.
Tablonuzu verilerle doldurun , Tablodan hangi şartlarda nasıl bir çözüm istediğinizi ve mümkünse manuel örnek bir çözüm uygulamasıyla tablonuzu tekrar ekleyin.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
çok haklısınız.Özürdiliyorum ve tekrar düzenlenmiş bir şekilde yolluyorum.Yardımlarınızı da bekliyorum.Ayrıca yolladığım formatta nasıl bir merkez değerlendirme formu hazırlayabiliriz.Ölçütlerde ilk sayfada yer almaktadır.Yolladığım dökümanın genel bir değerlendirmesini tek sayfada hem döküman halinde hem de grafiksel görmek istiyorum.
teşekürler.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
eksik veri kısmını tamamlamışsınız 12 aya ait tablolarınız var. Ama istediğinizin ne olduğu hala açıkta.! yapmak istediğiniz hala belirsiz.
Tüm aylara ait x merkezi,y merkezi vs toplamlarını mı istiyorsunuz?
Bir merkezin ay ay dağılımını mı istiyorsunuz?
C:U aralığındaki veriler rapor sayfasında nasıl bir işleme tabi tutulacak (toplanacak mı?,ortalama mı alınacak...vs..)
Bunları;
Oluşturulacak bir rapor sayfasında;
a) seçtiğim merkeze ait ay ay verilerin toplamını istiyorum,
b) tüm merkezlerin tek satırda genel toplamlarını yada toplamların birbirine olan %oranı vs.. gibi isteğinizi en azından yazılı olarak belirtin.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
A- öncelikle puanlama ölçütlerine göre merkez hk. bir değerlendirme formu(puanlama)
B-Merkezlerin ay ay değerlerini ve yıl ortalamasını görmek
C-Sizin dediğiniz b maddesi uygulayalım.
sizin de ilave edebileceğiniz çeşitli uygulamalar varsa çok iyi olur.
ilginize şimdiden çok teşekür ediyorum.Sizi yordum. :(

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablo sizin ve kullananda sizsiniz. Benim tablodan istediğinizi bilme şansım olamaz. Ancak yapmak istediklerinizi tanımlarsanız ve bu konuda çözüm önerim varsa sadece yardımcı olmaya çalışırım.
Eki inceleyin. Eksik kalan kısmı varsa tamamlamaya çalışalım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
İlginize çok teşekür ederim.Elinize sağlık çok güzel olmuş.
İlk sayfa da açıklamasını yaptığım değerlendirme formunu oluşturabilirmiyiz.Daha ne yapabiliriz konusunda da düşünüyorum, aklıma fazla bişey gelmiyor.Benim isteğim bu verilerden fazlasıyla istifade etmek.Bunun dışında ne gibi ilave raporlamalar var bilemiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
ilgili muygun

cevabınızı bekliyorum.

iyi çalışmalar
Merhaba;
Küçük bir not:
Yukardaki notunuz yerine; "Farklı çözümleri olan arkadaşların katkılarınıda bekliyorum" gibi bir not yazarsanız değişik çözümlerinde yolunu açmış olursunuz.
Tablonuzda bir kısım değişiklik ile birşeyler yaptım. Ayrıca mevcut düzenleme ile puan sayfasında gerekli kriterleri girerseniz rapor sayfasında değerlendirme yapmadığınız diğer verileriniz içinde sonuç çıkarabilirsiniz.
Yapmanız gereken puan sayfasına veri girmek, rapor sayfasında son sütunu (AH sütunu) kopyalayıp bir yanına yapıştırmak ve sütundaki sarı renkli başlık alanını değiştirmek.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
tabiki.Çok haklısınız.Arkadaşlarımın katkısını her zaman beklediğim gibi desteklerini de esirgemiyeceklerine eminim.
Elleriniz dert görmesin.
iyi çalışmalar.