Renk sorunu

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excell 2007 Türkçe
Merhabalar...

Sütunları renklemeyle alakalı EK'te ufak bir çalışma var konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Eki inceleyiniz. Koşullu biçimlendirme uygulanarak yapılmıştır..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
tam istediğim gibi fakat Koşullu biçimlendirme bölümünden hangi menüden yaptığınızı belirtmeniz mümkünmüdür???çok özür dilerim bulamadım..Çok teşekkürler

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
tam istediğim gibi fakat Koşullu biçimlendirme bölümünden hangi menüden yaptığınızı belirtmeniz mümkünmüdür???çok özür dilerim bulamadım..Çok teşekkürler
E1:N2 aralığını seçerek Biçim / Koşullu Biçimlendirmeden ilgili formüller yazılmıştır. Bu alana girerseniz formülleri görebilirsiniz.Ek olarak 2003 ve öncesi sürümlerde maksimum 3 koşul yazıldığı için bu aralığın rengi manuel olarak diğer bir koşulunuz olan siyah olarak düzenlenmiştir.

.

Excel Vers. ve Dili
E1:N2 aralığını seçerek Biçim / Koşullu Biçimlendirmeden ilgili formüller yazılmıştır. Bu alana girerseniz formülleri görebilirsiniz.Ek olarak 2003 ve öncesi sürümlerde maksimum 3 koşul yazıldığı için bu aralığın rengi manuel olarak diğer bir koşulunuz olan siyah olarak düzenlenmiştir.

.
:) kusura bakmayın ben profesyonel değilim hücrelere ve koşullu biçimlendirmeye baktım bulamadım ben 2007 kullanıyorum kısa resimli bir anlatım olabilirse sevinirim.saygılar..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
:) kusura bakmayın ben profesyonel değilim hücrelere ve koşullu biçimlendirmeye baktım bulamadım ben 2007 kullanıyorum kısa resimli bir anlatım olabilirse sevinirim.saygılar..
Bende 2007 olmadığı için resimli gösterim yapamayacağım maalesef. Eklediğiniz dosyada D sütununda koşullu biçimlendirme uygulamışsınız, aynı mantıkla farklı formüller E1:N2 aralığına koşullu biçimlendirme uygulanmıştır. Nasıl uygulandığınıda yukardaki mesajda anlatmaya çalıştım..

.

Excel Vers. ve Dili
çok rica etsem 2007 kullanıcısı arkadaşımız varsa resimli olarak gösterebilirmi acaba?

Excel Vers. ve Dili
formüle baktığımda örneği rakamsal verdiğim için doğal olarak rakamsal verilere dayanarak renklendirme yapmış.aynı şekilde harflere göre yapmaya çalışyorum (a,b,c,) fakat olmuyor.Bunu bir nedeni varmıdır,harf girebilirmiyiz?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
formüle baktığımda örneği rakamsal verdiğim için doğal olarak rakamsal verilere dayanarak renklendirme yapmış.aynı şekilde harflere göre yapmaya çalışyorum (a,b,c,) fakat olmuyor.Bunu bir nedeni varmıdır,harf girebilirmiyiz?

sorumun cevabını bilen varmı?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Koşullu biçimlendirmede kullanılan formül içinde eğer harf kullanacaksanız. Sn. espiyonajl beyin önerdiği formüldeki sorgulamayı aşağıdaki şekilde değiştirmelisiniz.

Formül içinde sayısal değerler normal yazılırken metinsel ifadeleri "a" (Çift tırnak içinde) yazmalısınız. Sanırım siz diğerlerini uygulayabilirsiniz.

Kod:
=VE($D1=[COLOR=red]"a"[/COLOR];MOD(SÜTUN();2)=1)

Excel Vers. ve Dili
Korhan Bey,teşekkür ederim..