Renklere göre işlem

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002 TR
ali bey lutfen yardim

merhaba ali bey,

bana lazım olan bir sorunu sizin cozmus oldugunuzu gordum ve cok sevindim bu da renk ve font uygulamalari konusu. yalniz benden kaynakli sebepten oturu kendime uygulayamadim.
iste sizden ricam bu konuda size bir dosya gonderiyorum bu uygulamanizi bu dosyada uygulayabilirmisiniz o zaman belki daha iyi anlayabilmis olacagim.

cok tesekkurler

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
iste sizden ricam bu konuda size bir dosya gonderiyorum bu uygulamanizi bu dosyada uygulayabilirmisiniz o zaman belki daha iyi anlayabilmis olacagim.

cok tesekkurler
Bunu siz uygularsanız anlamanız ve olayı ner şekilde kavramanız açısından daha verimli olacaktır.

Renkli zemin ve Font Özelliklerine Göre Uygulamalar

linkindeki dosyayı açıp ALT+F11 tuşlarına basarak VBA düzenleyiciyi açın. VBA düzenleyicideki module içinde kullanıcı tanımlı fonksiyonları (makroları) göreceksiniz. Bunun sizin kendi çalışmanızda kullanabilmeniz için bu kodları kopyalayıp kendi çalışmanıza yapıştırmanız gerekmektedir.

Hangi kullanıcı tanımlı fonksiyon sizin işiniz görüyorsa onu kopyalayın. Yine dosyanızı ALT+F11 ile açıp VBA düzenleyici aktif hale getirin. Insert menüsünden module yazan kısmı tıklayın.Excel sizin için module1 adlı yeni bir modül oluşturacaktır. Kopyaladığınız bu kodları kendi oluşturduğunuz bu modül içine yapıştırınız. fx formül çubuğunu tıklayıp kategori kısmından Kullanıcı tanımlı kısmını seçtiğinizde yeni fonksiyonun kendi çalışma kitabınıza eklendiğini göreceksiniz.

Artık bu yeni çalışma kitabında bu fonksiyonu kullanabilirsiniz.