Renkli hücrelerin hesaplanması

Excel Vers. ve Dili
office prof plus 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-07-2024
kimse yokmu yardım edecek ?

Excel Vers. ve Dili
office prof plus 2016
17-07-2024
Destek gerekiyor !!!

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Dosyanızda istediğiniz cevap excel formülleriyle olmaz.
Ayrıca;
"M4 hücresine mevcut formüle ek olarak formül eklemem gerekiyor 1.satır rengi sarı ise K1 ile F1 çarpıp M hücresine eklemesini istiyorum"
cümlenize bakınca,
  1. M4 hücrenizde mevcutta formül yok.
  2. satır rengi sarı olunca M4 de olmayan formüle nasıl ekleme olacak? M1 mi demek istiyorsunuz?

Çözüme ulaşmak için ise ya Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon KTF ( eng UDF) ya da kod kullanmalısınız.

Bir diğer ve bana göre daha akılcı çözüm; satıırın tamamı fazla mesai olunca renkleniyorsa ki bunu ifade etmeye çalıştığınızı anlıyorum, yeni bir kolonda o satırda fazla mesai olduğunu belirten sayısal ya da metinsel bir ifade girerseniz direkt excel formülleriyle çözüm bulunabilir.

Excel Vers. ve Dili
office prof plus 2016
17-07-2024
Dosyanızda istediğiniz cevap excel formülleriyle olmaz.
Ayrıca;
"M4 hücresine mevcut formüle ek olarak formül eklemem gerekiyor 1.satır rengi sarı ise K1 ile F1 çarpıp M hücresine eklemesini istiyorum"
cümlenize bakınca,
  1. M4 hücrenizde mevcutta formül yok.
  2. satır rengi sarı olunca M4 de olmayan formüle nasıl ekleme olacak? M1 mi demek istiyorsunuz?

Çözüme ulaşmak için ise ya Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon KTF ( eng UDF) ya da kod kullanmalısınız.

Bir diğer ve bana göre daha akılcı çözüm; satıırın tamamı fazla mesai olunca renkleniyorsa ki bunu ifade etmeye çalıştığınızı anlıyorum, yeni bir kolonda o satırda fazla mesai olduğunu belirten sayısal ya da metinsel bir ifade girerseniz direkt excel formülleriyle çözüm bulunabilir.
Aynen ben m1 demek istedim, diğer demek istediğinizin formülü nasıl olacak