Resim ekleme ve resimle ilgili biçim

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
ekli tablomda bi soru sormak istiyorum
ekli tablomda aynı biçimde 2 tabloyu altalta ekledim fakat tamamında 50 ekleme daha olucak

sorum şu P1:T5 arasına tck karayollarının amblemi benim anlayamdığım bi şekilde formül gibi eklenmiş =KAT("Paint.Picture";"") resme tıklayınca bu formül gözüküyo
ben bu çizelgenin en soluna A1:F5 aralığına yani ekle/resim/dosya dan bi firma amblemi ekledim
sorum şu ilk 5 satırın satır yüksekliğini artırdığımda benim eklediğim resim A1:F5 arasına sığmıyo küçük kalıyo fakat diğer tck resmi (ben resim diyorum o eklenen şeye) otomatik büyüyo yada küçülüyo gibi
benin eklediğim resmi nasıl o hale dönüştürürüm .

işte bu eklenen resmin ayarını tam yapamadığımdan kopyaladığımda aynı tabloyu çıktı alırken hep kayıyo resimler

diğer bi sorun eklediğim resim dosyayı çok boyutlu hale getiriyo

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocalarım az önceki sorumla ilgili yanlış söylediğim bi bilgiyi düzeltmek istiyorum
=KAT("Paint.Picture";"") ile eklenmiş olan TCK amblemli resimdede ilk 5 satıra sığdırılmış gözüktüğünden ilk beş satır setip satır yüksekliği artırıldığında o resimde küçük geliyo

tam sığdırılma durumu önemli benim için hatalı çıktı almaktan renkli tonerlerim bitti :) :(

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

İlk resme fare;

"sağ klik / resim biçimlendir / özellikler / hücrelerle taşı ve boyutlandır" seçeneğini işaretleyerek işlemi bitirin..

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
teşekkür ederim sayın ömer hocam keşke gündüz saatleri bu cevabı öğrenebilseydim yetiştiremedik çıktıları bu yüzden
bu kadar kolaymış demek çözümü

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın ömer hocam bu tip ekle resim dosyadan
bu tarzda resim eklemelerle resmin boyutları 1,5 mb larda ben aynı dosyada 15 yere kopyaladığımız düşünseniz bayağı boyutlu bi dosya oluyo mail bile atamıyoruz

bu sorunu çözmek adına resim eklenmeden önce boyutunu düşürmek adına değilde
resim eklendikten sonra excelde nasıl düzenleme yapılabilir

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
İlk 5 satır her sayfada aynı mı kalacak..

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayı hocam bu soru şeklini genel olarak düşünsek
yine böyle köşelerinde resmi yerler vs resimlerden oluşsa çizelge oluşsa ve altalta 20 tane ekli diyelim

ben dosyadan resim ekledim 2 yada 3 adet bu resimlerin boyutlarını düşürmek adına ne yapabiliyoruz ?
rizede yemek saati hocam ben az sonra dönerim cevap için
sizlere iyi iftarlar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Aynı şeyden bahsetmiyoruz. Resim boyutlarını küçültmek için programlar bulunmakta. İnternetten araştırırsanız ücretsiz programlar bulabilirsiniz.

Benim sormak istediğim, eğer ilk 5 satır aynı olacaksa 20 sayfaya ayrı ayrı resim eklemeden 1:5 satırlar arasındaki görüntüyü kullanmaktı.

İzlenecek yol:

"Dosya / Sayfa Yapısı / Çalışma Sayfası / Üstte Yinelenecek Satırlar" bölümüne;

$1:$5

yazın ve işlemi bitirin.

Bu işlemden sonra tüm sayfaların başında ilk 5 satır görünecektir..

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam bunuda daha sonra soracaktım fakat diğer sayfalarda değil altalta kopyalama olarak sorcaktım
ilk tabloyu yaptıktan sonra (ilk 5 satırda sol üst ve sağ üst köşede olmak üzere 2 resim var) ve dediğiniz şekilde
sağ klik / resim biçimlendir / özellikler / hücrelerle taşı ve boyutlandır" bo kmutta verilmiş vaziyette

tüm tabloyu seçip tablonun sol altındaki ilk hücreye gelip sağ tıkla dediğimizde yapıştır mı diyeceğiz???

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Hayır,

Önce yukarıdaki açıklamaları uygulayın. Daha sonra 2. sayfayı tamamen silin ve 6. satırdan başlayarak 64. satıra kadar fare ile işaretleyip kopyala dedikten sonra A65 hücresine gelip yapıştyırın, A124 hücresine gelip yapıştırın, A183 hücresine gelip yapıştırın.... bu şekilde istediğiniz kadar sayfa yapıştırın bu işlemden sonra sayfa sonu ön izlemeden sayfa ayarlarını yaptıktan sonra baskı önizlemeye girerek istediğinizin gerçekleştiğini görebilirsiniz.

Eğer çok sayıda sayfa yapıştırma olacaksa bu işlemi makro kaydet ile yapmanızı tavsiye ederim..

.