Resİm Ekleme

Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
213
Excel Vers. ve Dili
OFFICE-2003 Türkçe
Excel ustaları merhaba,
Aşağıya eklediğim programa sizlerin sayesinde sahip oldum ve birazda kendim geliştirerek kullanıma aldım. İlgilenenlere ve özellikle sn. fructose ve sn. cost control' e çok teşekkür ederim.
Fakat ben yine bu programa bir şey eklemek istiyorum 'SORGU' sayfasında G5 hücresine resim no girdiğimde hemen yan tarafa tanımlayacağımız bir resmin ön izlemesi çıkabilirmi ? Bunun için neler yapmalıyım ? Siz bir örnek resim ekleyip taslak oluşturabilirmisiniz ?
Şimdiden çok teşekkürler.
 
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
213
Excel Vers. ve Dili
OFFICE-2003 Türkçe
Sayın ripek verdiğiniz örnekleri inceledim ama açıkçası hiç bir şey anlamadım. Daha kapsamlı bir yardım edebilirmisiniz
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyanız ekte.

Ben üç resim koydum. Siz artık artırın.

Yapılışı:

1.Tablonuzun son sütununa Resim No diye bir sutun ekledim.

2. İki tane alan adı tanımladım. Onları inceleyin.

3.Resmin geldiği yerde I2 hücresinde formül var.

4. Koyacağınız resimleri sayfaya doğrudan kopyalayın. Resmin adına dikkat edin. Çünkü bunu veri sayfasındaki sütuna yazacaksınız.

4. Sorgu sayfasındaki kodlara bakınız.
 
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
213
Excel Vers. ve Dili
OFFICE-2003 Türkçe
sayın yurttas çok teşekkür ederim elinize bilginize sağlık. Benim masa üstünde RESİMLER diye bir dosyam var (jpg) resimleri oradan almayı başaramadım lütfen biraz daha tahammül edin bana
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Resimlerin nerede olduğu önemli değil.

Ekleyeceğiniz resmi açın. Bunu kopyalayıp. TAKİP sayfasına yapıştırın. Resmin yapıştığı yer önemli değil.

Yapıştırdığınız resmi tıklayın. Formül çubuğunun solundaki alan adlarının göründüğü yerde "Picture 1" benzeri bir ifade göreceksiniz. Bunu SORGU sayfasının Resim No sütununun ilgili satırına yazın.

Her resim için ayrı ayrı bu işlemi yapın.
 
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
213
Excel Vers. ve Dili
OFFICE-2003 Türkçe
Affınıza sığınarak soruyorum ' SORGU sayfasının Resim no sütununun ilgili satırı ' neresi
Birde bu işlem için jpg resimler uygun mu. (Kopyalayıp yapıştıramıyorum da)
kusura bakmayın
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
1.Dosyayı Paint ile açın. Resmin hepsini seçin kopyala deyip, Dosyanızın SORGU sayfasına yapıştırın.

2.Bu resmin bir adı var (Picture 1, Picture 2 gibi...)

3. Resmin adını, kime aitse TAKİP sayfasının Resim No sütununun (bunu ben ekledim.) satırına yazın.

Örneğin sizin dosyada;

Picture 1'i 1111'in olduğu satıra,
Picture 2'yi 1212'nin olduğa satıra,
Picture 3'ü 1213'ün olduğu satıra yazdım.
 
Katılım
17 Eylül 2006
Mesajlar
119
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Öğrenci Programıma Resim Eklemek İstiyorum

Merhaba Ben Kamil Poyraz. Bu foruma yeni üye oldum. Fen ve Teknoloji Öğretmeniyim. Amatörcede olsa Excel'de program yapmak en büyük hobim. Ancak iş Makro yazmaya gelince tıkanıp kalıyorum.
Sizden ricam programımda öğrenci ismini seçtğimde, onun tüm bilgilerinin yanında, bir de fotoğrafını görmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürederim.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Merhaba

ÖÇncelikle dosyanızdaki "ANASAYFA" isimli sayfanın sekmesi üzerinde sağklik yaparak "kod görüntüle" seçeneğini seçerek sayfanın kod sayfasını açın. Daha sonra aşağıda verdiğim kodu bu sayfaya kopyalayın. ANASAYFA D5 hücresinde ismi değiştirdiğinizde dosyanızda belirttiğiniz yoldaki resim çağırılacaktır. Burada hücrede seçilen isimle resmin isminin büyük küçük harf olarakta birebir aynı olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Target.Address <> "$D$5" Then Exit Sub
ActiveSheet.Shapes("resim").Delete
[f4].Select
ActiveSheet.Pictures.Insert("C:\Documents and Settings\DELL\Belgelerim\Resimlerim\Foto Albüm\" & Target & ".jpg").Select
Selection.Name = "resim"
[d5].Select
End Sub
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Say&#305;n kmlpyrz,

Dosyan&#305;z&#305;n yukar&#305;daki a&#231;&#305;klamalar&#305;m &#231;er&#231;evesinde &#246;rnek olarak yap&#305;lm&#305;&#351; &#351;ekli.
 
Son düzenleme:
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
213
Excel Vers. ve Dili
OFFICE-2003 Türkçe
Herkese merhaba,
Say&#305;n leventm D5 diye belitti&#287;iniz h&#252;cre diyelimki 'Sayfa 1' de olsun fakat biz resmi 'Sayfa 2 ' de a&#231;&#305;lmas&#305;n&#305; istersek kodlarda nas&#305;l bir de&#287;i&#351;iklik yap&#305;lmas&#305; gerekiyor.
 
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
213
Excel Vers. ve Dili
OFFICE-2003 Türkçe
Say&#305;n leventm,
sizin vermi&#351; oldu&#287;unuz makrolara g&#246;re kendi bilgisayar&#305;mdan olay&#305; hallettim.
fakat bu program&#305;m&#305; a&#287;da payla&#351;&#305;ma a&#231;t&#305;&#287;&#305;mda di&#287;er bilgisayarlar resimleri g&#246;remiyor. Bana ne &#246;nerebilirsiniz.
Te&#351;ekk&#252;rler
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Açıkçası fikrim yok. Ağ üzerinde paylaşıma açık olan bir dosyada hiç çalışmadım, bu tür çalışmalar yapan üyelerimizden yardım gelecektir diye umuyorum.
 
Katılım
5 Eylül 2006
Mesajlar
79
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Paylaşım Hatası

arkadaşım
Ağdakilerin görebilmesi için resmin linkini verdiğin dosyanında paylaşıma açık olması gerekli yada resim orada yapıştırılmış olmalı aksi takdirde paylaşıma açılmamış bir dosyaya girmeye çalışıldığı için göremezler.
sevgilerle
 
Katılım
17 Eylül 2006
Mesajlar
119
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Say&#305;n yurttas ilginizden dolay&#305; &#231;ok te&#351;ekk&#252;reder, &#231;al&#305;&#351;malar&#305;n&#305;zda ba&#351;ar&#305;lar dilerim.
 
Katılım
17 Eylül 2006
Mesajlar
119
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Ayn&#305; &#351;ekilde say&#305;n leventm'ede &#231;ok te&#351;ekk&#252;rler. Ellerine sa&#287;l&#305;k.
 
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
213
Excel Vers. ve Dili
OFFICE-2003 Türkçe
Say&#305;n byfeat,
Program&#305;m&#305; a&#287; da payla&#351;&#305;ma a&#231;t&#305;&#287;&#305;m gibi resimlerin bulundu&#287;u dosyay&#305;da payla&#351;&#305;ma a&#231;&#305;yorum program kullan&#305;m&#305;nda herhangi bir problem yok fakat resimler gelmiyor.
Acaba kod sayfas&#305;ndaki makrolarda (sn. leventm belirtmi&#351; oldu&#287;u) bir de&#287;i&#351;iklik mi yap&#305;lmas&#305; gerekiyor.
Yard&#305;m ederseniz sevinirim.
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Resimlerin oldu&#287;u klas&#246;r&#252; payla&#351;&#305;ma a&#231;man&#305;z yeterli de&#287;il.

Ayr&#305;ca, koddaki dosya yolunu da de&#287;i&#351;tirmeniz gerekir.

Levent dostumun a&#351;a&#287;&#305;da yer alan kodu;

Kod:
 ActiveSheet.Pictures.Insert("C:\Documents and Settings\DELL\Belgelerim\Resimlerim\Foto Alb&#252;m\" & Target & ".jpg").Select
kodlar&#305;n yer ald&#305;&#287;&#305; payla&#351;&#305;ma a&#231;&#305;lm&#305;&#351; dosyaya eri&#351;en her bilgisayarda lokal olarak, yukar&#305;daki dosya yolunu arar ve bulamazsa da bekledi&#287;iniz tepkiyi vermez.

Bu nedenle, dosya yolunu payla&#351;&#305;ma a&#231;&#305;lm&#305;&#351; klas&#246;re referans vermek i&#231;in a&#351;a&#287;&#305;daki gibi bir&#351;ey denemeniz gerekir. Burada, resimlerin yerald&#305;&#287;&#305; sizin bilgisayar&#305;n yerel a&#287; ortam&#305;nda ad&#305;n&#305;n DELL oldu&#287;u kabul edilmi&#351;tir.

Kod:
ActiveSheet.Pictures.Insert("\\[B]DELL[/B]\Belgelerim\Resimlerim\Foto Alb&#252;m\" & Target & ".jpg").Select
Buna benzer bir &#351;ekilde probleminizi halledebilirsiniz.
 
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
213
Excel Vers. ve Dili
OFFICE-2003 Türkçe
Say&#305;n Haluk &#231;ok te&#351;ekk&#252;r ederim sorunum hallodu. Say&#305;n yurttas , Say&#305;n leventm , Say&#305;n byfeat sizlerede &#231;ok te&#351;ekk&#252;r ederim elinize bilginize sa&#287;l&#305;k
 
Üst