Resimleri A'dan Z'ye sıralama sorunu

Excel Vers. ve Dili
excell 2007
Saygıdeğer arkadaşlar; acemiliğimden dolayı anlatmakta zorluk çekeceğimden bir ekran görüntüsü de eklemek istedim. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi bir tablom var burada örnek olması açısından 2 resim koydum ama asıl tabloda 1000 civarında... Her resmin karşısında alfabetik sıralama olmaksızın girilmiş metinler var ve A'dan Z'ye sırala dediğimde metinler sıralanmasına rağmen resimler tamamen birbirine karışıyor ve bazı satırlardaki resimler yok oluyor. Bu şekilde sıralama yaptığımda resimlerin de kendine ait olan satıra gelmesi için ne yapmalıyım?
İkinci husus ise web sayfasından sürükleyip bıraktığım bu resimleri sütüna uydurmak için el ile ayarlıyorum. Sürükleyip bıraktığımda otomatik olarak boyutu ayarlayarak sütuna tam denk gelmesinin bir yolu var mıdır?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Sn. hamunaptra35, bu bahse konu resimler excel sayfasının üzerindemi?, yoksa bir klasörden mi görüyor. Eğer excel sayfasının üzerinde ise dosyanızın boyutun haddinden fazla büyük görünmesine sebep olur, sizin yerinizde olsaydım, resimleri disk özürinde bir klasörden görnesini sağlardım, dolayısıyla yapdığınız her türlü sıralamada resimler de karşılarına gelirdi. Tabi bu benim fikrim. Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
excell 2007
Sn. espiyonajl hocam teşekkür ederim.
Sn. tahsinanarat resimler herhangi bir klasörde değil web sayfasından sürükleyip bıraktığım resimlerdir. dosya boyutu rahatsız edecek derecede değil (4 MB civarında) bahsettiğiniz şekilde klasörden resim göstermek için sanırım geç kaldım. 1000 civarında resmi klasöre atıp yeniden tabloya koymak çok zor fakat verdiğiniz bilgi ışığında bundan sonraki çalışmalarımda bunu uygulayıp bu sorunu da bir daha yaşamak istemem. Teşekkür ederim.