Resimleri istediğim hücrenin içini yerleştirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tam paket
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-09-2023
2 gündür excelde düşeyara formülü ile istediğim resmi istediğim hücrenin içersine getirmek için uğraşıyorum bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
birtane makro buldum sitenizden tam istediğim gibi değil resmin ismini yazı olarak yaparsam çalışıyor rakam yaparsam çalışmıyor ben rakamla çalıştırmak istiyorum

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
Application.ScreenUpdating = False
Shapes("resim").Delete
If Target.Address <> "$I$3" Then Exit Sub
Sheets("Resim").Select
ActiveSheet.Shapes([I3]).Copy
[r19].PasteSpecial
Sheets("prg").Select
Selection.ShapeRange.Name = "resim"
[I3].Select
End Sub

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Hücre biçimlendirmesini "metin" olarak ayarlarsanız, rakamları metin olarak algılayacaktır.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tam paket
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-09-2023
teşekkürler arkadaşım. tam olarak ne istediğimi anlatamadım, örneğin excel de fotoğraf eklediğinde otomatik olarak fotoğrafa bir sıra veriyor (Resim 1) gibi daha sonra ben bu eklediğim fotoğrafları excelin diğer bir sayfasında kişinin sicil numarasını girdiğimde otomatik gelmesini istiyorum, bu makro ile

[Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
Application.ScreenUpdating = False
Shapes("resim").Delete
If Target.Address <> "$I$3" Then Exit Sub
Sheets("Resim").Select
ActiveSheet.Shapes([I3]).Copy
[r19].PasteSpecial
Sheets("prg").Select
Selection.ShapeRange.Name = "resim"
[I3].Select
End Sub] bunu yapabiliyorum ama resmin adını değiştirtdiğimde örnek(Resim 1 - 2200156 yaptığımda) çalışmıyor yukarıdaki makroda belirttiğin hücredeki değeri okuyup belirttiğin hücreye resmi yapıştırıyor. o değer okuduğu hücreye metin yazı şeklinde yazarasam ve resmin adınıda metin olarak yaparsam çalışıyor, ama bunu sayı ile yapmaya çalıştığımda olmuyor işte benimde derdim sayı ile çalıştırmam gerekiyor. eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.