Resimlerin Büyütülmesi

Excel Vers. ve Dili
97 tr
Öncelikle hepinize merhaba. Burada bayağı bilgilei ve ilgili arkadaşların olduğunu gördüm ben de kayıt oldum. Sizlerden bir ricam olucak. Bilmiyorum excel de mümkünmü ama ben yaptığım bir programda isim listelerinin yanına resim ekledim. Şablon küçük olduğuğu için resimler bayağı küçük. İsteğim şu acaba excel de resmin üzerine mouse ile geldiğimde (link ten bahsetmiyorum) resimde büyüme veya buna benzer şekilde bir değişme olur mu? BU konuda yeterli bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Örnek dosyayı inceleyip, çalışmanıza uydurmaya çalışın.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-06-2023
Sayın Seyit Tiken;

Test.xls dosyasını indirdim, ellerinize sağlık. Sayfa sekmelerini nasıl gizlediniz? Kodlarla ilgisi yok, araçlar>seçenekler>görünümler ile ilgili de değil. :)

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Sayın Leventer, bende sizin sorunuzdan sonra farkettim, sayfa sekmelerinin örtülü olduğunu.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Yatay Kardırma Çubuğu'nun solundaki tırnağının önünde bir çentik var, imleç üzerine getirildiğinde ←II→ şeklinde bir işaret çıkacak, işaret göründüğü zaman, sola doğru çekin...

Kodu :

Sub Düğme1_Tıklat()
ActiveWindow.TabRatio = 0
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-06-2023
Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
97 tr
Verdiğiniz örnek için teşekkür ederim. Aslında istediğim şeyi hemen hemen karşılamış ama sorun şu ki ben daha önce makrolarla çalışmadım. Sıkıntıya sokmadan sizi bana bu kaydı kendi projeme nasıl aktaracağımı (yani makronun şeklinde) anlatabilir misiniz. Teşekkür ederim. Birde resmi büyütmek için tıklama butonu olmasa da resmi bir defa tıkladığımızda aynen böyle büyüsü (büyüme bir defada fazla olsa)tekrar tıkladığımızda eski haline dönse olabi,lir mi

Excel Vers. ve Dili
97 tr
Seyit arkadaşım bu konuda da yardımzı olabileceğini umuyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007
Alternatif olarak eğer isteğiniz userformda resim büyütmek ise,

userformlu bir ornek ekledim.

Ornek dosyanın çalışabilmesi için c:\ dizini içinde Ornek1.jpg ve Ornek2.jpg isimli iki tane resim dosyası olması gerekir. Yoksa hata verir.İsterseniz koddan resim adlarını değiştirebilirsiniz.