resimli sipariş

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
TÜRKÇE
Merhaba arkadaşlar. Excel de acemiliğim devam ediyor.Ekte gördüğünüz üzere satışını yaptığım ürün, koduna göre ürün adı, koli adeti, fiyatı vb diğer birçok sütun formülle otomatik olarak geliyor. Ürünlerin fotoğraflarıda D hafızasında ve ürün fotoları klasöründe var. Sizden ricam sipariş aldığım esnada ürün kodunu girerken ürün fotosunu da önizleme olarak görebilme imkanım var mı? Yani ürün kodunu girdiğim satırda sağ üst köşedeki boşlukta ( ekte belirttim ) ürün fotosunu nasıl görebilirim?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A8;promosyonlar!B:D;2;0));"";DÜŞEYARA(A8;promosyonlar!B:D;2;0))

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
TÜRKÇE
promosyonlar kısmı tamam. çok teşekkürler
peki fotoğrafları nasıl yapabiliriz acaba?

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
daha once forum dan aldığım bir dosya var belki bu size yol gosterebilir, dosya ektedir, iyi calismalar dilerim.
öncelikle c:\resimler klasörü oluşturun bu klasör içine istediğiniz resimleri atın
resim isimlerini ilgili hücreler yazdığınızda resimler hücreye gelecektir.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
TÜRKÇE
ilgilendiğin için çok sağol brain. Bu mesajı yazmadan önce bahsettiğin personel resimler excel dosyasına baktım.Anlamaya çalıştım.Fakat ben ki daha doğru düzgün formül yapamıyorum. Bu işin altından hiç kalkamam. Bu yüzden bana daha açık bir yol gösterebilirsen sevinirim.

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
değerli arkadaşım, dosyayı uyarlamaya çalıştım fakat benim de anlamadığım bazı yerler var istenilen duruma getirmeyi başaramadım, uzman arkadaşlardan yardım talep edersen, sana yol göstereceklerdir, kusura bakma

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
TÜRKÇE
Gerçekten ilgilendiğin için çok sağol brain. Diğer arkadaşlar bu sorunu çözemez miyiz acaba?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
merhaba --- ActiveSheet.Pictures.Insert("c:\resimler\" & Target.Value & ".jpg").Select --- ... burdaki formülü değiştirerek resim değilde klasör çağrılmasını sağlayabilirmiyim ... örneğin c:resimler içinde doğa adlı bir klasör var doğa yazdığımda içindeki resimleri değilde klasörün gelmesini nasıl sağlarım ... yardımcı olursanız sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
TÜRKÇE
bi bilsem sorunuzun cevabını ama ben hala soruma cevap alamadımki

ockucukay

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-07-2025
ekteki dosyayı bir inceleyin işinizi görür sanırım.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
TÜRKÇE
çok teşekkür ederim ockucukay. Gerçekten sağol