Round Formülü

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
A26 ve D26 hücrelerinin çarpımını 2li ondalıkta görmek istiyorum. Şu formülü yazıyorum:
=ROUND(A26*D26; 2)
Ve hücre Value! hatası veriyor. Yanlış olan ne var acaba hata veriyor?

aerten

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 TR
Excel 365 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-02-2027
Sayın sinan050,

A26 ya da D26 hücresinde (belki ikisinde de) sayısal olmayan bir veri var.

Bu hücreleri 1 ile çarpan bir formül yazdığınızda #Değer hatası verenin hangisi olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

Hücrede görünmeyen ya da sayıya benzeyen bir veri nedeniyle bu hata oluşuyor olabilir.

Sıfır yerin O harfi yazılmış bir değer, Ondalık ayırıcı virgül yerine nokta kullanılmış olması ya da sonradan daraltıldığı için görüntülenemeyen bir harf ya da benzeri karakter.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Sayın sinan050,

A26 ya da D26 hücresinde (belki ikisinde de) sayısal olmayan bir veri var.

Bu hücreleri 1 ile çarpan bir formül yazdığınızda #Değer hatası verenin hangisi olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

Hücrede görünmeyen ya da sayıya benzeyen bir veri nedeniyle bu hata oluşuyor olabilir.

Sıfır yerin O harfi yazılmış bir değer, Ondalık ayırıcı virgül yerine nokta kullanılmış olması ya da sonradan daraltıldığı için görüntülenemeyen bir harf ya da benzeri karakter.
Öyle bir hata göremiyorum. Ekran görüntüsü aldım: http://i.resimyukle.xyz/7HfNG.png

İzlediğim videodaki adam da aynı şeyleri yazıyor onda formül çalışıyor. Dolar işaretini kaldırmayı denedim aynı şey yine oldu. Dosyayı da gönderiyorum belki gerekli olur: http://www.dosyaupload.com/4Hi0

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
A26 ve D26 hücrelerinin çarpımını 2li ondalıkta görmek istiyorum. Şu formülü yazıyorum:
=ROUND(A26*D26; 2)
Ve hücre Value! hatası veriyor. Yanlış olan ne var acaba hata veriyor?
deneyiniz.:cool:
Kod:
=ROUND(A26*D26,2)

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
deneyiniz.:cool:
Kod:
=ROUND(A26*D26,2)
Bunu denediğimde "bu formülde bir hata var. bu bir formül değil mi?" uyarısı çıkıyor. Virgül ile noktalı virgül olayını anlayamadım zaten. İzlediğim her videoda adam virgül koyuyor, ben virgül koyunca kabul etmiyor. Virgül yerine noktalı virgülü kabul ediyor benimki tüm formüllerde. Formül açıklamasında da noktalı virgül gösteriyor benimki: http://i.hizliresim.com/yEWZgk.png (number; numdigits)

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

TAX RATE deki , virgül tamamsa; dolardaki . nokta ne oluyor?

Bunları düzeltin.

.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Haklısınız tax rate'deki virgül değil nokta olması gerekiyordu, düzelttim şimdi. Fakat hata devam ediyor.
.

Bence onları uyumlu hale getirin. dolardaki rakamı da inceleyin. Yani sizin ondalık, binlik ayraçları sisteminizde nasılsa sayıları öyle kullanmanız gerekir.

.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
.

Bence onları uyumlu hale getirin. dolardaki rakamı da inceleyin. Yani sizin ondalık, binlik ayraçları sisteminizde nasılsa sayıları öyle kullanmanız gerekir.

.
Ayarlardan ayraçları kontrol ettim sıkıntı yok. Emin olmak için tersini de denedim, olmayınca tekrar eski haline getirdim. Binlik virgül, ondalık nokta. Sorun devam ediyor.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Ayarlardan ayraçları kontrol ettim sıkıntı yok. Emin olmak için tersini de denedim, olmayınca tekrar eski haline getirdim. Binlik virgül, ondalık nokta. Sorun devam ediyor.
.

Olmaması gerekir.

Bununla ilgili bir örnek dosyayı, dosya yükleme sitelerinden birine yükleyin bakalım.

Pardon dosya varmış. Dikkat etmedim. Bakıyorum.

.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
.

İlgili hücreyi B26'yı Currency olarak biçimlendirin.

.
Dolar işareti değil TL geldi :) Diğer biçimleri de denedim hiç birinde dolar gelmedi.

Bir de ben yaptığımda neden value verdi onu merak ediyorum. Formüllerimiz aynı, ondalıklar aynı. Değişen nedir?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Kusura bakmayın. Benim yapabileceğim başka bir şey yok. Önünüzde duruyor. Ve siz hala soruyorsunuz.

.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
.

Kusura bakmayın. Benim yapabileceğim başka bir şey yok. Önünüzde duruyor. Ve siz hala soruyorsunuz.

.
Sizi gücendirecek ne yaptığımı anlamadım? Sadece formülde neyi eksik yaptığımı anlamaya çalışıyorum. Siz bana çalışan halini attınız çok teşekkür ederim. Bununla beraber benim neyi eksik yaptığımı bilmem lazım ki yapmayayım bir daha. Çünkü bu formüle ilerde her gün ihtiyacım olacak.

aerten

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 TR
Excel 365 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-02-2027
Sayın sinan050,

A26 hücresindeki veride 3 hata birden var. Bu yüzden yazılan düzeltmeleri tek tek uyguladığınızda sonuç vermiyor.

Birinci hata: $ karakteri el ile yazılmış. Bu yüzden hücrede Para Birimi karakteri olarak değil bir harfmiş gibi yer alıyor ve veriyi sayısal veri olmaktan çıkarıp metin verisi haline getiriyor. Doğal olarak matematiksel işlemlerde #DEĞER hatası veriyor.

İkinci hata: Her sistemde belirlenmiş bir "Bölge ve Dil" ayarları olur. İşletim sisteminizde ayarlarınız "Türkiye" ve "Türkçe" olursa varsayılan biçimiyle Ondalık simgesi "Virgül" Basamak Gruplandırma Simgesi "Nokta"dır. Excel bu ayarları kullandığı için siz belirlenen karakterlerle işlem yapmak zorundasınız. A26 hücresindeki verinizde hem 1,764,01 1 ile 7 arasında nokta olması gerekiyor. İki kez ondalık simgesi (virgül) kullanıldığında bunun sayı değil bir metin olduğunu düşünür Excel.

Üçüncü hata: Hücre Biçimlendirme yanlış, eğer matematiksel işlem de yaparak Para Biriminin görüntülenmesini istiyorsanız Hücreleri Biçimlendirme kategorilerinden "Para Birimi"ni ve buradan da İngilizce(ABD) biçimini seçmeniz gerekecektir.

"Hücreleri Biçimlendir" konu başlığı Exceliçin temel bir konudur. Bu konu başlığını forumda ve diğer kaynaklarda araştırmanızın yararı olacağını düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Sayın sinan050,

A26 hücresindeki veride 3 hata birden var. Bu yüzden yazılan düzeltmeleri tek tek uyguladığınızda sonuç vermiyor.

Birinci hata: $ karakteri el ile yazılmış. Bu yüzden hücrede Para Birimi karakteri olarak değil bir harfmiş gibi yer alıyor ve veriyi sayısal veri olmaktan çıkarıp metin verisi haline getiriyor. Doğal olarak matematiksel işlemlerde #DEĞER hatası veriyor.

İkinci hata: Her sistemde belirlenmiş bir "Bölge ve Dil" ayarları olur. İşletim sisteminizde ayarlarınız "Türkiye" ve "Türkçe" olursa varsayılan biçimiyle Ondalık simgesi "Virgül" Basamak Gruplandırma Simgesi "Nokta"dır. Excel bu ayarları kullandığı için siz belirlenen karakterlerle işlem yapmak zorundasınız. A26 hücresindeki verinizde hem 1,764,01 1 ile 7 arasında nokta olması gerekiyor. İki kez ondalık simgesi (virgül) kullanıldığında bunun sayı değil bir metin olduğunu düşünür Excel.

Üçüncü hata: Hücre Biçimlendirme yanlış, eğer matematiksel işlem de yaparak Para Biriminin görüntülenmesini istiyorsanız Hücreleri Biçimlendirme kategorilerinden "Para Birimi"ni ve buradan da İngilizce(ABD) biçimini seçmeniz gerekecektir.

"Hücreleri Biçimlendir" konu başlığı Exceliçin temel bir konudur. Bu konu başlığını forumda ve diğer kaynaklarda araştırmanızın yararı olacağını düşünüyorum.
Sonunda anladım, çalıştırdım da. Çok teşekkür ederim.