run time error 13; Type mismatch ?

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-01-2026
Merhaba.Başka bir bilgisayarda hatasız çalışan dosyayı bugün başka bilgisayara yükleyip ilk kez çalıştırdımda hata verdi.Bir değişken hatası veya başka birşey var galiba ama bir türlü bulamadım.Dosya ektedir.Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.( RAYİÇ KİTABI) formunda

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
ListView1 Control kodlarınızı kontrol edin. Şuan bakamıyorum ama baktığımda hatanızı bulup söylerim. Bu arada siz kontrol edin ListView kodlamaları içersinde uyumsuz yordamlar var gördüğüm kadarı ile.

İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba,

Alel acele bir baktım bazı değişiklikler yaptım. Hatanı söyeleyeyim.

Verileri aktarmaya çalıştığın kodlama hatalı ekteki yöntemle tekrar geliştirmeye çalışın. Şuan ListView data alımı yapıyor ama bir bakınız.

Dosyanız ektedir.

Saygılarımla

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
sn girdap ilginiz için saolun fakat inceledim ama bulamadım.Başka bilgisayarda çalışırken şimdiki bilgisayarda çalışmaması hata vermesi ilginç.

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
sn girdap maalesef yine olmadı.Başka hatalarda vermeye başladı.Biraz daha inceliyeyim .

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Teknik Yapı,

Birşey soracağım: Form üzerindeki yani UserForm5 üzerindeki ListView1 nesnesi görüntülenebiliyor mu yani bu form açılıyor ama bu nesne mi gözükmüyor yoksa aynı mesajı almaya devam mı ediyorsunuz? Hangi versiyonu kullanmaktasınız, Vista, Windows 98 vs...

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
Hayır maalesef hiç açılmıyor.Yani rayiç kitabı butonunu basınca hemen hatayı veriyor.Fakat hatalı satırı göstermiyor.Kod sayfasın üst menüde Debug menüsünde Step İnfo yu seçinde acaba hatalı sarı renkli satır olarak Private Sub UserForm_Initialize() satırını mı gösteriyor? ( yani ne işe yaradığını açıkca bilmiyorum).Sanırım hata burada.Bigisayarımda xp yüklü.Daha dediğim gibi başka bilgisayarda çalışırken buraa çalışmıyor.O bilgisayarda da xp yüklü.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Teknikyapı,

Şimdi bakıyoumda uzmanlarımızdan belki yrdım istenebilir ama, açıkçası ben kodlamalarda ciddi problemler görüyorum. Tümüyle kodları elden geçrmek lazım gibi. Bunu düzeltmiş olsam da başka konular. Biraz zaman alır bunları değiştirmek. eğer başka uzmanlarımız çözümlemez ise ben hafta sonu bir bakıp konuyu çözmeye çalışırım

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ben de Initialize hatası vermiyor. Form açılıyor, mesela arama fonksiyonları çalışmıyor. Bunları daha fonksiyonel tasarlayabiliriz.

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
sn girdap öncelikli olarak birşeyler yapmaya çalışmanız bile çpk güzel.Kafama takılan şimdide kodlarda ciddi problemler olması.Çünkü bu işi ezbere değil anlıyarak yapmaya çalışanlardanım.Ama maalesef zaman meselesi konuların üstüne eğilmemize engel.Maalesef hep hazır kodlara uyarlama yapmaya çalışıyoruz.Sanırım zamanla olacak.İyi çalışmalar.

Sn uzman arkadaşlarım gerçekten beni bunaltan bu sorun için lütfen fikirlerinizi bekliyorum.Saygılar

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
Sn girdap zaten ara fonksiyonları daha kodlanmadı.Yani boş.Diğer kısımlar çalışıyor.Bu arada bende hiç açılmıyor sizde açılması ilginç.Yani sizde hiç hata vermiyormu

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Yüğklediğiniz bilgisayarda form içerisinde kulandığınız nesnelerin olmama ihtimali var rte13 bildiğim kadarıyla nesne yok hatasıdır.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Tools>Additional Control kutusu içersinde Microsoft ListView Control 0.6 ekli mi ve işaretli mi?

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
Form da Toolbox ta o nesneler mevcut.

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
listwiev nesnesini araç cubuğundaki toolbox penceresinde silip tekrar ekledim,bilgisayarı açıp kapadım.Herşeyi denedim maalesef olumsuz.Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
Arkadaşlar gerçekten ısrarım için özür dilerim.Ama gerçekten bu sorun beni bunalttı bildiğim herşeyi denedim.Lütfen uzman arkadaşlar yardım bekliyorum.SAygılar

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
"Tip uyumsuzluğu". Bilgisayar kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum.

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
Sn anemos çok teşekkür ederim ama dosyada nasıl bir değişiklik yaparak sorunu hallettik acaba?

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Form üzerindeki Listview gri olmuştu. Silip yeniden çizdim.

Edit:D sütunu sayı olarak tamamen düzenlendi.

Son düzenleme: