Run Time Over Flow Hata Mesajı ve Çalışmayan Makrolar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Değerli Üyeler
Selamlar.

Ekteki program bir veri kaydetme çalışmasının taslağı. Bir yere kadar tamamlayabildim. İlk dosya açılışında UserForm5 açılmakta ve veriler ilgili sheetlere göre excel dosyasına kaydedilmekte. Bu form üzerinde bir menü eklenmiş ancak kodlarını sizlerin önerilrine göre yazmaya çalıştım. İlk önce çalıştı fakat genelde OverFlow hatası veriyor. Bazı hatalar ya da eksikler var ama bilgim bunları bulmaya yetmedi. Bilgisayarımı da kitleme yapıyor.

1.Form üzerinden verileri kaydetme
2.Veri bulup değiştirme (ListViewda verileri çift tıklama yöntemi ile)
3.Formdan dosya kaydetme
4.Formdan çıkış
ve üst kısmına menüleri ekleme işlevlerim için bana yardımcı olur musunuz? Dosyam ektedir.

İyi çalışmalar.

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Sayın ilgililer,

Sorum Forum kurallarına uymadığı için mi yoksa karışık geldiği için mi cevaplanamıyor. Ne yapmam gerekir?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Ekteki revize edilmiş dosyayı inceleyiniz.

NOT : Overflow (taşma) hatasının nedeni -> Modul sayfalarındaki z, w y gibi public ve integer olarak tanımlanan değerler. Bunlar daha sonra create api menüsünde kullanmışsınız ve burada yüklenen değerler, integer veri tipine uymuyor.

Birkaç noktada daha kodları kopyalarken, prosedürün sonlarında end sub ifadelerini almamışsınız.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Sayın fpc
Merhaba.

Öncelikle kendimi tam suçlarken, "bir soru sormayı; forma uygun soru hazırlamayı beceremedim" derken siz yardıma yetiştiniz. Teşekkür ediyorum incelemeniz ve uyarılarınız için. Defalarca bakmama rağmen bahsettiğiniz eksik leri göremedim. Uyumsuzluklar da bilgi eksikliğimden kaynaklanıyor. İnceleyip anlamaya çalışıyorum. Ancak anlamadığım. Standart başlık kısmına eklenmesi gereken "Kelebek" şeklinde olan resmin eklenmemesi. Bir ara çoıktı bir daha çıkmadı. Nedenini bulamadım. Sheet1 de tanımlanmış durumda halbuki...?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Merhaba,

Çalışmaya devam ederken, kodlarla hiç bir oynama yapmadan bir hata mesajı almayabaşladım. Ekte bu mesajı gönderiyorum. Gene anlaşılmaz bir olay. Nasıl oluyorda durduk yere çalışan bir makro bir anda bozulabiliyor?

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Muhtemelen bu hatayı API'ler yüzünden alıyorsunuz.

Bunun için "Userform1.Show" gibi Userform'ları gösterdiğiniz satırları şu şekilde değiştirin. "Userform1.Show 0"

Ayrıca; Userform5 üzerindeki commanbutton1 kodunda "goto 20" diye bir yönlendirme var. Burda da hata verecek, çünkü bu kodda 20 olarak belirttiğiniz iki nokta var. "Duplicate ...." gibi bir hata alırsanız bu 20 değerlerinden birini silin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Teşekkür ederim desteğiniz için, şuan hatasız çalışıyor yönlendirmenizle sayın fpc.
İyi çalışmalar, saygılar sunarım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Form üzerindeki Başlığın Yer aldığı alanda imaj çıkmıyor

Sayın fpc
tekrar merhaba.
Birşey daha sormuştum benimde gözümden kaçtı. UserForm5 de yer alan aşağıdaki kod ile Sheet1'e eklenmiş olan imajın formun üstünde "Caption" başlık barında çıkması gerekmez mi? Bu neden gözükmüyor olabilir?

Private Sub AddIcon()
Dim lngRet As Long
Dim hIcon As Long
hIcon = Sheets(1).Image5.Picture.Handle
lngRet = SendMessage(hWnd, WM_SETICON, ICON_SMALL, ByVal hIcon)
lngRet = SendMessage(hWnd, WM_SETICON, ICON_BIG, ByVal hIcon)
lngRet = DrawMenuBar(hWnd)
End Sub