SAAT 08:30 ile 17:30 arasında ise yeni kayıt ekle

Katılım
31 Mart 2008
Mesajlar
91
Excel Vers. ve Dili
2003
:hey:
Arkadaşlar benim özel bir sebepten dolayı kullanmakta olduğum forma yeni kayıt eklenmesine belirli saatler arasında izin vermek gibi bir ihtiyacım oluştu. ilginç bir durum galiba:)
değerli bilgilerinizden istifade etmek için müsadelerinizle yardımınızı bekliyorum, formun açılışına bunu koyayım dedim ama olmayacak doğrusu yeni kayıt butonuna koymak ve mesai saatleri içinde kayıt eklenmesini sağlamaktır.
şimdiden ÇOK ÇOK teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Temmuz 2007
Mesajlar
273
Excel Vers. ve Dili
2002 türkçe
Sn candar cantürk;

Sizden iki şey istirham ediyorum:
1. Dosyanızı WinRAR ile sıkıştırıp gönderiniz. Böylece dosyanın boyutu küçülür.
2. Galiba Office2007 kullanıyorsunuz. Dosyanızı 2002-2003 formatına çevirip gönderiniz. Aksi halde ben ve benim gibi bir kaç kişi dosyayı açamıyoruz, dolayısıyle yardım etmekte zorlanıyoruz.
Yine de yazdıklarınızdan anlayabildiğim kadarıyla bir örnek yapmaya çalıştım.
Saygılar, iyi çalışmalar.
 
Son düzenleme:
Katılım
31 Mart 2008
Mesajlar
91
Excel Vers. ve Dili
2003
:bravo:
sayın ayhan2122 kesinlikle böyle olması gerekliydi elleriniz dert görmesin

SADECE

kayıtlar arasında gezinmek serbest olacak kayıt eklenemeyecek
bunun için kodunuzun hangi kısmını iptal etmeliyim acaba
ben form current i kaldırdım ama bu seferde kayıt yapıyor?

ilginiz için çok çok tesekkür ederim eksik olmayın.
 
Son düzenleme:
Katılım
30 Ocak 2006
Mesajlar
937
Excel Vers. ve Dili
Access 2003
Böyle mi?

Kayıtlar arasında gezinmek serbest fakat veriler değiştirilemez. Yeni kayıt eklenemez. Fakat mesai saatlerinde kayıtlar değiştirilebilir ve yeni kayıt eklenebilir. Buyrun...
 
Katılım
31 Mart 2008
Mesajlar
91
Excel Vers. ve Dili
2003
Kesinlikle evet:)
sayın mehmetdemiral
harikasınız

ihtiyaç değil sadece merak ettiğim için sormak istiyorum
bunu hafta sonu c.tesi pazar günü ise diye yapabilirmiyiz gün ile kod yazılırmı sayın demiral,
 
Katılım
10 Temmuz 2007
Mesajlar
273
Excel Vers. ve Dili
2002 türkçe
Sn candar cantürk;

Öncelikle Sn mehmetdemiral'e teşekkürler. Bize katılarak şeref verdiler. :)
Form Geçerli olduğunda olay yordamını aşağıdaki kod ile değiştirirseniz daha güzel çalışır.
Kod:
Private Sub Form_Current()
If Time() > "08:30" And Time() < "17:30" Then
Miktar.Locked = False
SrNO.Locked = False
Cinsi.Locked = False
Else
Miktar.Locked = True
SrNO.Locked = True
Cinsi.Locked = True

End If
End Sub
Saygılar, iyi çalışmalar.
 
Katılım
30 Ocak 2006
Mesajlar
937
Excel Vers. ve Dili
Access 2003
Valla asl&#305;nda projenin temeli sevgili ayhan2122 arkada&#351;&#305;m&#305;n. Fikri o verdi ben sadece onun &#252;zerinde d&#252;&#351;&#252;nd&#252;m. Zaten programlama konusunda her zaman savundu&#287;um &#351;ey bu i&#351;in bir ekip i&#351;i olmas&#305; gerekti&#287;idir. Bazen &#231;ok basit bir yerde tak&#305;l&#305;p hi&#231; bu i&#351;ten anlamayanlardan bile fikir dilendi&#287;im olmu&#351;tur. Tabii sizinle ve bu siteyle tan&#305;&#351;madan &#246;nce :))) Hepinizi &#231;ok seviyorum arkada&#351;lar...
 

assenucler

Altın Üye
Katılım
19 Ağustos 2004
Mesajlar
3,552
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Home Single Language x64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-05-2025
Say&#305;n ayhan2122 ve mehmetdemiral;

Katk&#305; ve payla&#351;&#305;mlar&#305;n&#305;z dolay&#305;s&#305;yla te&#351;ekk&#252;rler. &#304;yi hafta sonlar&#305;...

Sevgi ve sayg&#305;lar.
 
Üst