Saat bazlı Personel verisi hesaplama

cenqawer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 Pro Plus Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-10-2028
Merhaba ,

Ekte gönderdiğim tabloda personelin gündelik yaptığı işlemlerin sayısı var bu sayıları PERF. yazan yere verimliliğini çekmek istiyorum Örnek: saatlik kota 12 demişim personelde 1 saatte 12 tane yapmış tam %120 almasını istiyorum tam verimlilik 120 üzerinden olacak şekilde . Alta vermesi gerektiği gibi bir örnek yaptım satte 12 tane demişim 10 saatte 120 tane yapığı için verimlilği %120 üzeri fazlasını yaparsa %130 vs azını yaparsa %50 gibi bu format konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Bir de yazdığınızı noktalama işaretlerini koyarak yazsanız da biz de 80 defa okumak zorunda kalmasak güzel olmaz mı sizce.
Bence olur.
Türkiye'de yaşıyoruz, Türkçe konuşamıyor yazamıyoruz. Forumlar ve sosyal medaya da bunun tetikleyicisi konumuna gelmiş.
İnanın yukarıdaki cümleyi Google Translate koysanız İngilizceye çeviremez.

Derken yaptım.
Google Translate yazdığınız soruyu yapıştırdım, ingilizceye çevirdi. Çevirdiği ingilizceyi aldım tekrar türkçeye çevirdim. Sonuç aşağıda.

Ekli tabloda personelin günlük işlem sayıları yer almaktadır, bu rakamlar PERF'tir. Verimliliği yazdığı yere çekmek istiyorum Örnek: Saatlik kota 12 dedim, personel 1 saatte 12 yaptı tam verim %120 olsun istiyorum tam verim 120 yi geçsin. vermesi gerektiği gibi, saatte 12 dedim. Verimlilik %120'den fazlaysa, %120'den fazla yapıyorsa vs. %50'den az yapıyorsa bu formatta yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Mantıklı olan bu sonuçla sizin ilk yazdığınızın aynı çıkmasıydı.

cenqawer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 Pro Plus Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-10-2028
Çevirinize de yardımınıza da ihtiyacım yok. Yardım etmek isteyen bazı arkadaşlar bir kerede yapabilmek için detay istediğinden bu şekilde yazdım. Yardımcı olmak istiyorsan ol olmak istemiyorsan olma sen anlayacaksın diye Zeki Müren Türkçesi ile mi yazalım. Şuna sevindim en azından senin anlaman için Türkçeyi tercüme sitesi yapılmış.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Hakaret etmeye çalışmasan daha iyiydi.