Saat Dilimini Degiştirme

Katılım
7 Mart 2020
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
vb
Dim Saat As Date
Sub Kur()

ActiveWorkbook.Worksheets(1).Cells(2, 7).Value = _
Format(Now, "hh:mm:ss")

Saat = Now + TimeValue("00:00:01")
Application.OnTime Saat, "Kur"

yukardakı makro ıle hucreye aktıf saat eklıyorum fakat bilgisayar saat dilimi 24 bana 12lık saat dılımı gereklı ornegın ögleden sonra saat yıne 1 2 3 4 seklınde yazmalı bır makro ıle mı yoksa farklı bir hucreye fonksıyon yazarak mı cozulur yardımcı olursanız sevınırım iyi forumlar
 

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
6,167
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.

"hh:mm:ss" kısmını "hh:mm:ss AM/PM" ile değiştirin.
 

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
6,167
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Dosyanızda muhtemelen başka bir yerde hücre formatını değiştiren başka kodlar olmalı. O kodu bulup silmeniz yada düzenlemeniz gerekir.

Aşağıdaki kodu yeni bir dosyada çalıştırıp dener misiniz?
Kod:
Sub Test()
Range("A1") = Format(Now, "hh:mm:ss AM/PM" )
End Sub
İstediğiniz şeyin olduğunu göreceksiniz.
 
Katılım
7 Mart 2020
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
vb
merhabalar dalgalikur yanıtlarından doalyı tesekkurler
söyle bir durum var örnegin hücrede 02:00:00 ös yazıyor fakat hücre degeri yine 14:00:00 bana hucredekı deger gereklı bu sekılde sadece hucre bıcımı degısıyor
 

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,791
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Merhaba Arkadaşım,
Aldığınız değerleri mod(12) de alsanız olmuyor mu?
İyi çalışmalar
 

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
6,167
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
O zaman formül kullanmak gerek
Kod:
If Hour(Range("A1")) > 0.5 Then Range("A1") = Range("A1") - 0.5
 

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Kasım 2012
Mesajlar
1,524
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Alternatif olarak. "ÖÖ/ÖS" değeri gerekli değil ise
Kod:
[A1] = Left(Format(Now, "hh:mm:ss AM/PM"), Len(Format(Now, "hh:mm:ss AM/PM")) - 3)
 
Katılım
7 Mart 2020
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
vb
@Tevfik_Kursun MERHABALAR mod12 denedım fakat makroılk degerı 24luk dılımde yazdıgı ıcın mod12 etkılı olmadı

@dalgalikur baslıgı acdıgımdan berı ılgın ıcın cok tesekkur ederım ılgılı kod ısımı gordu
@EmrExcel16 yazmıs oldugun kod aradıgım kod makronun ıcıne sak dıye oturdu refresde deger dırek 12lık seklınde yazıyor

hepınızın elıne saglık
 

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Kasım 2012
Mesajlar
1,524
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Rica ederiz , iyi çalışmalar. :)
 
Katılım
7 Mart 2020
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
vb
birde şöyle bir sorum var
Sub aralıklı_calıstır()
Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:03"), "hucresay"
End Sub

bu kod hucresay adındakı macrouyu 3 sanıyede bır calıstıyor fakat baslatıgımda bunu durduramıyorum sureklı her 3 sanıyede bır makro calıstıgı ıcn ıslem yapamıyorum
 

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Kasım 2012
Mesajlar
1,524
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Şu şekilde yapabilirsiniz ..

Kod:
Dim bitti
Sub aralıklı_calıstır()
    bitti = False
    Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:03"), "hucresay"
End Sub

Sub hucresay()
    If bitti <> True Then
        MsgBox "Makro çalışıyor..."
        Call aralıklı_calıstır
    End If
End Sub

Sub bitir()
    MsgBox "Makro bitirildi..."
    bitti = True
End Sub
 
Üst