Saate göre otomatik bilgi girişi.

Katılım
24 Ağustos 2013
Mesajlar
76
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba

3 vardiya çalışan bir iş yeriyiz. Excell sayfamda çalışma saatime göre çalıştığım vardiyanın otomatik yazıp kaydettikten sonra sabit kalmasını istiyorum. Örnegin
B1 hücresine herhangi bir veri girildiğinde c1 hücresinde 24:00/08:00 vardiyasında (1.Vardiya) 08:00/16:00 vardiyasında 2.Vardiya 16:00/24:00 3.Vardiya yazdırmak mümkün mü ?Yardımınızı rica ederim.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız B sütununda her değişiklik yaptığınızda o anki saate göre vardiyayı yanındaki hücreye yazdırır:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then Exit Sub
If Hour(Now) <= 8 Then Target.Offset(0, 1) = "1. Vardiya"
If Hour(Now) >= 8 Then Target.Offset(0, 1) = "2. Vardiya"
If Hour(Now) >= 16 Then Target.Offset(0, 1) = "3. Vardiya"
End Sub
 
Katılım
24 Ağustos 2013
Mesajlar
76
Excel Vers. ve Dili
2010
Büyük ihtimal ile bende bir hata var diye düşünüyorum fakat kodu çalıştıramadım.
 
Katılım
24 Ağustos 2013
Mesajlar
76
Excel Vers. ve Dili
2010
Çalıştı teşekkür ederim :)
 
Üst