Sabit bir formülle bir önceki sekmeden veri çekmek mümkün mü

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14.01.2022
Merhaba;

Günlük harcamaları tuttuğum bir kasa belgem var ve her güne özel bir sekme açıyorum
ve istiyorum ki yazacağımız formul solda kalan sekmenin adı ne olursa olsun formülde belirtilen hedef hücre içeriğini yeni açtığım sayfaya formülü yazdığım hücreye çeksin

yani sabit bir formülle bir önceki sekmede bulunan belirli bir hücreden bir sonraki sekmeye veri gelsin

bu mümkün müdür mümkünse böyle bir formülü kullanmak isterim
Değilse manuel yollarla devam :)

Şimdiden teşekkür ederim
Selamlar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Ek dosyadaki gibi bir çalışma işinizi görebilir.

Bu dosyada =Sayfa() adlı fonksiyon kullanılmıştır.
Bu fonksiyon Excel2010 ve öncesi sürümlerde çalışmayabilir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
14.01.2022
Teşekkür ederim,
Hesabımı Altın üye olarak yükseltikten sonra dosyanızı inceleme fırsatım olacak

(kk'dan aktif edemedim iban için Hüseyin Beye mesaj attım ama dönüşünü bekliyorum bakalım)

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
14.01.2022
Örnek için teşekkür ederim, üyelik işlemleri ve eklemiş olduğunuz örneği inceleyip geri dönmem uzun sürdüğü için özür dilerim. amaçladığım şeyi bir grafik yardımıyla anlatmaya çalışacağım

Aşağıdaki resimde örneklediğim gibi basit bir kasa defteri tutuyorum, her yeni gün sağ yöne doğru yeni sayfalar ekliyorum, her eklediğim yeni sayfada resimde örneklediğim gibi sarı hücreler bir önceki günün son durumunu yeşil hücreden alıp kendi gününe taşıyor, normalde bu işlemi şöyle bir formul kullanarak yapıyorum ='22.01.2017'!E10

istiyorum ki hergün yeni oluşturduğum sayfadaki sarı hücre, bir önceki sayfada bulunan yeşil hücrenin verisine erişmek için "sayfa adının kendisine tanıtılmasına gerek duymasın = 22.01.2017 adresine gerek duymasın" "hemen solunda bulunan" sayfanın adına bakmaksızın yeşil hücredeki değeri kendine çeksin, yani hücre kendine şunu desin: "ben solumda bulunan ilk sayfanın E10 hücresindeki değeri kendime çağırmalıyım, sayfanın adı beni ilgilendirmiyor" :)

Excelde çok ileri değilim olmadık şeyler istiyor olabilirim, şimdiden mazur görmeniz dileğiyle

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Madem, her gün için 1 sayfa oluşturuyor ve sayfayı da tarih şeklinde (gg.aa.yyyy) adlandırıyorsunuz;
aşağıdaki formül SARI zeminli hücreye uygulandığında,
belgenizdeki 1 önceki güne ait YEŞİL renklendirdiğiniz hücredeki (ben A1 hücresi olduğunu varsaydım)
bilgiyi verecektir.
.
Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI(METNEÇEVİR(PARÇAAL(HÜCRE("dosyaadı");BUL("]";HÜCRE("dosyaadı");1)+1;10)-1;"gg.aa.yyyy")&"![B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B]");"Belgede önceki gün sayfası YOK")

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
14.01.2022
Teşekkür ederim, kullandığım excell ingilizce, vermiş olduğunuz formülün ingilizce karşılıklarını derleyebildiğim kadar çevirmeye çalıştım ama henüz tam becerebilmiş değilim,

=ISERR(INDIRECT(TEXT(MID(CELL("filename");FIND("]";CELL("filename");1)+1;10)-1;"dd.mm.yyyy")&"!A1");"Belgede önceki gün sayfası YOK")

ayrıca tr bir excell bulur bulmaz ilk fırsatta deneyeceğim