sabit bir sayıyı tutturmak için sekmelerdeki bir hücrede veri tayini

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
25 çalışma sekmesinden oluşan bir hakediş dosyamda
dış sayfa sekmesinde D 30 hücresindeki değerin 500.000 olması gereliyo
ama bu hücredeki değer diğer nerdeyse 15-16 sekmeden belirli formüllerle geliyo ama bu sekmelerden bir tanesine veriyi manuel yazıyorum diğer yerler formüllerle gele gele dış sayfadaki sayıyı oluşturuyo

sekmelerden manuel olarak yazdığım hücredeki yazacağım sayıyı dış sayfa sekmesindeki 500000 yada 1000000 tutmasına göre nasıl değiştirebilirim

sayılar örnektir ama bu tarz hakedişler yapmaya başladım.
virgülden sonralarına kadar sayıyı tutturmak adına çok zaman harcıyorum.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

hedef ara ile yapabilirsiniz.
neden çok zaman harcadığınızı anlayamadım. kapak sayfada 50.000 olması gerekmiyor ki.
10-15 sayfanın dip toplamlarını kapakta topladığınızı düşünürsek =50.000-toplam size eksik kalan miktarı verecektir. bulduğunuz rakamıda istediğiniz sayfaya ekleyerek sonuca ulaşırsınız.
tek sorunuz şu olabilir; eğer +kdv, -stopaj, - kesintiler vs den sonra müteahhide ödenecek miktarınızın toplamı 50.000 ise biraz sorun yaşarsınız. bu durumda örnek dosya ekleyiniz.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
ekli dosyamda ff Detay sekmesinde mavi renkli yazıdğım 5 farklı veri var
hakediş raporu sekmesindeki sarı renkli kısımdaki sayı 500.000 olana kadar
atıyorum verileri ama 5 tane (mavi renkli veri var) yanlızca birini değiştirerek gidebiliyorum sonuca
excel in bu konuda yöntemleri varmıdır.

sayın uzmanamele hocam verilerden fiyat farkı (ff) hesabına giden bi sayfa daha var oradada matemtiksel işlemler var

Ekli dosyalar