Sabit sayfa

manisali61

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar günaydın.
en az 40-50 sayfadan oluşan çalışma kitabımın en baştaki sayfasının yerinde sabit kalmasını nasıl sağlayabilirim? Diyelim ki en son sayfadayım ama 1. sayfa alttaki çubukta yerinde kalmalı..("bölmeleri dondur"un "sayfayı dondur"u olabilir mi yani?)
Şimdiden teşekkürler

manisali61

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar tekrar merhaba..
Kötü bir niyet aramayın lütfen..Yanıt veren çıkmayınca sorum alt satırlara kaydı,birazdan sayfadan çıkabilir düşüncesiyle sorumu tazeliyorum..Yardımcı olursanız sevinirim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
sayfa sekme adlarının olduğu en altta sol başta 4 adet üçgen ok vardır.
ortadaki oklar sağa veya sola tıklandığında bir sayfa kaydırır.
en soldaki ilk sayfayı, en sağdaki son sayfayı göstermek için tıklayabilirsiniz.
bu okların olduğu kısmı sağ tıklarsanız tüm sayfa adlarını liste halinde görebilir, tıklayarak istediğiniz sayfaya gidebilirsiniz.

manisali61

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşım öncelikle ilgine teşekkür ediyorum..Fakat benim sorunum bu değil.Dediğim gibi çalışma kitabım 50-60 sayfadan oluşuyor.İlk sayfası buradaki personelin isimlerinden oluşan listeyi içeriyor..Hangi personelin sayfasına gitmek istiyorsam üzerine tıklayıp o personele ait sayfayı açıyorum..Benim isteğim;bu ilk sayfa daima en başta kalsın ki,örneğin 45. sıradaki personelin ismini tıklayabilmem için tekrar dediğiniz oklara tıklama zorunda kalmayayım..

İ

İhsan Tank

Misafir
Arkadaşım öncelikle ilgine teşekkür ediyorum..Fakat benim sorunum bu değil.Dediğim gibi çalışma kitabım 50-60 sayfadan oluşuyor.İlk sayfası buradaki personelin isimlerinden oluşan listeyi içeriyor..Hangi personelin sayfasına gitmek istiyorsam üzerine tıklayıp o personele ait sayfayı açıyorum..Benim isteğim;bu ilk sayfa daima en başta kalsın ki,örneğin 45. sıradaki personelin ismini tıklayabilmem için tekrar dediğiniz oklara tıklama zorunda kalmayayım..
merhaba
çalışma kitabınıza bir adet userform ekleyip içerine bir tane combobox ekleyerek istediğiniz sayfaya gidebilirsiniz. istediğiniz sayfadan aynı şekilde geri dönüşüm yapabilirsiniz.
ayrıca sanırım sabit sayfa diye bir şey yok excel'de o yüzden sanırım size en uygun bir cevap olarak uzmanamele hocam cevap vermiş.

İ

İhsan Tank

Misafir
iki üstadıma da teşekkürler
rica ederim ( yalnız üstat değilim sadece bildiklerimi paylaşıyorum ) umarım sende ben de buradaki uzman arkadaşlara yardımcı oluruz. ve bizlerde onlar gibi oluruz.