Selam,
Bir userform yaptım ve içindeki bazi textbox'lara girdigim bilgiler ile bana istedigim sonuçları vermesini istiyorum.
Konuyu bir örnekle anlatayim ki rahat anlaşılsın,
Elimizde farzedelim 1200mm x 2400 mm ölçülerinde ve 0,5 mm kalınlıgında bir Sac levhamız var ve bizim bu levhadan farzedelim ki 345mm x 555mm ölçülerinde ufak parçalar kesmemiz lazım..
(verdiğim ölçüler değişkendir)
1- Max Kaç adat çıkar hesaplamam lazım (Asıl zor olan bu)
Parça "EN" ve "BOY" ölçülerini girmek lazım , Hammadde "EN" ve "BOY" ölçülerini girmek lazım,
Maximum çıkacak parça adeti hanesinde sonucu görmek istiyorum.
2- Fire oranı ne olur ( 1nci soru kadar önemli degil, şimdilik cevap vermeyebilirsiniz ama verebilirseniz çok iyi olur)
3- Biz boyanacak parçaların yüzeyine 130gr/m² boya kullanıyoruz, bu durumda "BOYA KULLANIM" hanesine yazılacak
130'a göre kullanılacak boya miktarlari Tek taraf ve çift taraf için ne olur ? ( Bu soru da çok önemli degil, sonra
halledebiliriz)
Tüm bu soruların cevabini makro ile bu userform'da kullanmak istiyorum..
Bununla ilgili çok basit bir excel dosyasi yaptım..şimdilik istedigimi de alıyorum ama userform kullanmak, kullanımı daha da kolaylastıracaktır..
Tüm sorular için referans olarak diger dosyayı ekte sunuyorum..
Yardımlarınız ve desteginiz için simdiden çok teşekkürler..
Saygilarimla
Tansel POLAT
Bir userform yaptım ve içindeki bazi textbox'lara girdigim bilgiler ile bana istedigim sonuçları vermesini istiyorum.
Konuyu bir örnekle anlatayim ki rahat anlaşılsın,
Elimizde farzedelim 1200mm x 2400 mm ölçülerinde ve 0,5 mm kalınlıgında bir Sac levhamız var ve bizim bu levhadan farzedelim ki 345mm x 555mm ölçülerinde ufak parçalar kesmemiz lazım..
(verdiğim ölçüler değişkendir)
1- Max Kaç adat çıkar hesaplamam lazım (Asıl zor olan bu)
Parça "EN" ve "BOY" ölçülerini girmek lazım , Hammadde "EN" ve "BOY" ölçülerini girmek lazım,
Maximum çıkacak parça adeti hanesinde sonucu görmek istiyorum.
2- Fire oranı ne olur ( 1nci soru kadar önemli degil, şimdilik cevap vermeyebilirsiniz ama verebilirseniz çok iyi olur)
3- Biz boyanacak parçaların yüzeyine 130gr/m² boya kullanıyoruz, bu durumda "BOYA KULLANIM" hanesine yazılacak
130'a göre kullanılacak boya miktarlari Tek taraf ve çift taraf için ne olur ? ( Bu soru da çok önemli degil, sonra
halledebiliriz)
Tüm bu soruların cevabini makro ile bu userform'da kullanmak istiyorum..
Bununla ilgili çok basit bir excel dosyasi yaptım..şimdilik istedigimi de alıyorum ama userform kullanmak, kullanımı daha da kolaylastıracaktır..
Tüm sorular için referans olarak diger dosyayı ekte sunuyorum..
Yardımlarınız ve desteginiz için simdiden çok teşekkürler..
Saygilarimla
Tansel POLAT
Ekli dosyalar
-
32.8 KB Görüntüleme: 26