Sadece içinde veri olan hücrelerin arkaplanını boyamak

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
arkadaşlar merhaba bir sıkıntım var ve nasıl çözüceğimi bulamadım.durum şöyle;
bana excel dökümanı gelmekte ve bu dökümanda konteyner sütunu ve yanında o kontynere ait mühür numarasını içeren sütün bulunmakta.Bu dosyayı yollayan arkadaş eline mühür numarası ulaştıkça mühür numarasını girmekte ve bana parti parti aynı dosya üzerine giriş yaparak kaydetmekte.Ben bana ilk gelen dosyanın çıktısını alıyorum ve sistemime mühür numaralarını giriyorum.2 saat sonra aynı döküman tekrar bana geliyor(mühür numaralarının olduğu sütundaki boş olan kutuların bir kısmı veri girilmiş olarak geri geliyor)Ben bu sefer hangi hücrelerde numaralar yeni girilmiş bunu ayırt edemiyorum,tek tek çizmek işaretlemem vs. bişiler yapmam gerekiyor ki 200 e yakın konteyner bulunmakta .Şöyle bişi düşündüm ,ilk gelen dosyadaki mühür sütununda içi dolu olan hücreleri boyamak,2. posta gelen yeni veri bulunan dosyadan mühür sutunu ilk gelen üzerine yapıştırıp renksiz olanlar yeni gelmiş gibi bişiler düşündüm ama nasıl yapıcağımı yada yapılabilirmi onuda bilmiyorum.Nasıl çözerim bu sorunu arkadaşlar yardımcı olabılırsenız sevınırım.Ektekı dosyada örnek bi çalışma yaptım bakabılırsınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
evet beyaz kalanları girmem gerekiyor ancak önceden girilmiş olanları örnek göstermek içiçn sarıya boyadığım için diğerleri beyaz kaldı.Bu ayrımı otomatik olarak nasıl yaptırabılırım yada baska turlu nasıl olur ? :/

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
ekledigim dosya otomatik yapiyor zaten..