sadece kritere uyan hücreleri toplamak

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
sabahtan beri neredeyse tüm forumlardaki benzer konuları okumuş olmama rağmen dosyamdaki bu kısmı ayarlayamıyorum eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... Sorunuma gelirsek; tabloda göreceğiniz ürünlere ait altalta adet hedef ve adet üretime giren bölümlerim var en altta ise örme toplam diye bir kısım var ben adet üretime girenlerin toplamlarını orada yazdırmak istiyorum ancak bunu x+x+x gibisinden bir yöntemle yapamam çünkü ilerde araya başka satırlar ve ürünler giricek onlarında adet üretime giren kısımları olucak ve onlarında toplam kısmına eklenmesi lazım, böyle birşeyi nasıl başarırım bilmiyorum... aklıma ilk gelen istediğim hücrelere ortak birer isim verip sonrada bir fonksiyonla o isimdeki hücreleri toplatmaktı ama buna benzer bir yöntem ne yazık ki bulamadım eğer yardımcı olabilirseniz gerçekten çok mutlu olurum... şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

E23 hücresine yazarak alt satırlara kopyalayınız..

Kod:
=TOPLA($C$23:C23)
İstediğiniz bu mu?

.

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
Merhaba,

E23 hücresine yazarak alt satırlara kopyalayınız..

Kod:
=TOPLA($C$23:C23)
İstediğiniz bu mu?

.
yok tam anlatamadım sanırım orme toplam kısmında b20 hucresınde uretıme gıren yazıyor usttekı tablolarda altalta örn:
uretım hedef
20.000
üretime giren
1000
yazıyor, boyle alt alta farklı urunlerın hedef ve uretıme gıren bolumlerı var ben burada örneğin 1000 kısımlarını alıp b20 hucresınde toplam olarak yazdırmak ıstıyorum

tam olarak emın degılım ama sımdı aklıma bır fıkır daha geldı ornegın toplamak ıstedıgım sayıları () ıcıne alsam ve bır formulle sadece () ıceren sayıları bulup () kısmını sılıp sayıları toplasam?? gercı nasıl yapılır en ufak fıkrım yok ama fıkır fıkırdır :)

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
tamam sorun halloldu ad verme ıslemınde hata yapıyormusum duzelttıkten sonra =TOPLA(_uretimegirenorme) koduyla duzeldı sımdıyse soyle bır sorunum var ılerde araya satır ekledıgımde ya da varolan satırı kopyala yapıstır yaptıgımda nasıl otomatık olarak ekletebılırım toplancak sayıya yanı _uretimegirenorme adını o hucre ıle bırlıkte kopyalamak mumkun mu ya da bu yaptıgımın dısında herhangı bır yolu var mı bu ıslemın??

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
sayın hocalarım sevgılı arkadaslarım hıckımsenın bır fıkrı yok mu acaba? emınımkı sızlerın bılgınızle cok basıt bırseydır ama ne yazık kı ben excel konusunda bır cahılım yardımcı olabılırsenız cok mutlu olurum...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın slayer1ss,

Sorunuzu anlaşılmıyor. Örnek olması açısından daha basit bir dosya ekleyerek dosya üzerinde detaylı açıklama yaparmısınız..

.

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
bundan daha basıt bır dosya ustunde gostermem ımkansız oldugu ıcın aynı dosyanın ustunde toplanması ve sonucun yazması gereken yerlerı ısaretleyıp sorunumun tam olarak ne oldugunu dosya ıcınde yazdım tekrar bakabılırsenız gercekten sevınırım, zaman ayırdıgınız ıcın cok tesekkur ederım...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kod:
=TOPLA(KAYDIR($B$1;;;KAÇINCI("Örme Toplam";$A:$A;0)))
İstediğiniz bu mu?

.

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
verdiğiniz değeri girince ne yazık ki formul o sutundakı dıger rakamlarıda formule katıyorum ve sonuc (hedef+uretıme gıren) olmus oluyor ben sadece uretıme gıren kısmını almak ıstıyorum verdıgınız formulu gırdıgımde ne oldugunu dosyayla tekrar koyuyorum belkı ben yanlıs yapmısımdır o dosyadan kontrol edebılırsenız sevınırım, saygılarımla...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Kod:
=TOPLA(EĞER(KAYDIR($B$1;;;KAÇINCI("Örme Toplam";$A:$A;0)-1)="üretime giren";
KAYDIR($B$2;;;KAÇINCI("Örme Toplam";$A:$A;0)-1)))
Dizi formülüdür. Formülü hücreye yazdıktan sonra direk entera basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyon ile girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir..

.

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
birşey demek istiyorum hani forumda diyorlar ya sizler harikasınız diye hakikatan harikasınız allah sizden razı olsun mukemmel çalıştı...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Teşekkür ederim.

Dizi kullanmadan aşağıdaki gibi de kullanabilirsiniz..

Kod:
=ETOPLA(KAYDIR($B$1;;;KAÇINCI("Örme Toplam";$A:$A;0)-2);"üretime giren";
KAYDIR($B$2;;;KAÇINCI("Örme Toplam";$A:$A;0)-2))
.

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
peki birşey sorabilirmiyim diyelimki bunun altında bir tane de b70ten baslayıp b109 da örme yerine dokumalar için olan kısmım var onda da

Kod:
=TOPLA(EĞER(KAYDIR($B$70:$B$109;;;KAÇINCI("Dokuma Toplam";$A:$A;0)-1)="üretime giren";
KAYDIR($B$71:$B$109;;;KAÇINCI("Dokuma Toplam";$A:$A;0)-1)))
yapmayı denıyorum ama olmuyor bunu nasıl yapabılırım acaba??

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Yukardaki örneğe göre düzenliyorum. İsimleri kendinize göre uyarlarsınız..

Kod:
=ETOPLA(KAYDIR($B$1;KAÇINCI("Örme Toplam";$A:$A;0)+2;;ARA(2;1/($A$1:$A$65535=
"örme toplam");SATIR($A$1:$A$65535))-2);"üretime giren";KAYDIR($B$2;KAÇINCI(
"Örme Toplam";$A:$A;0)+2;;ARA(2;1/($A$1:$A$65="örme toplam");
SATIR($A$1:$A$65535))-2))
.

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
ne yazık kı formul hıcbırsey yapmadı... formulu eklı sekılde dosyayı tekrar yolluyorum,bılıyorum bıraz uzun oldu ama ınanınkı sızde olmasanız bu kadar bıle yapamıcaktım... excelın hakıkaten ucu bucagı olmadıgını su son 2 gunde anladım:)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
neyse sorunu cozdum ılk verdıgınız kodlada oluyormus sadece formulu yazarken belırledıgım sayılarda sorun varmıs ıkı tane $b$1 yerıne bırını $b$1 dıgerını $b$2 olarak yapınca duzeldı, tesekkurler yardımınız ıcın...