Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba
Çok uzun bir işlemim var. Ben sadece tek sayılı hücreleri toplamak istiyorum. Ã?rneğin a1+a3+a5+a7...v.b şekilde. Ancak bunu var olan fonksiyonlarla yapamadım. Bir yöntem bilen var mıdır?
$A$1:$A$20 toplayacağını verilerin bulunduğu aralığa göre seçiniz. Dikkat birinci satırdan başlayacak.
$D$1 Buraya veya başka bir hücreye formülde de değiştirmek kaydıyla 2 yazın. 1. satırdan başladığı için 2 sayısı tek satırları için, eğer veriler ikinci satırdan başlasaydı bu toplam çift satırların toplamını verecekti.
Bana göre iki doğru yanıt var
hücre içeriği tek ise Sayın leventm'nin formülü doğru
hücre referansı tek ise (a1, a3 vs) Sizin formülünüz doğru sayın SGM020
şimdi nolcek? bakem soru sahibi arkadaşımız ne diyecek merak ediyorum
aslına bakarsanız leventm arkadaşımızın yöntemi benim işime yaramaz çünkü dizi ardaşık gitmiyor. yani farklı hücre içeriğiyle ilgili tek/çift işlemi değil. Hücre referansı daha çok işime yarar ama
{=TOPLA(EÃER(MOD(SATIR($A$1:$A$33)-1;$D$1)=0;$A$1:$A$33;0))} işlemi de tüm satırların toplamını vermekte. Nerde yanlışlık yapıyorum acaba?
Bir diğer hususu aklıma geldi
=TOPLA(EÃER(MOD(SATIR($A$1:$A$33)-1;$D$1)=0;$A$1:$A$33;0)) formülü yazdıktan sonra { işaretleri için formülü Ctrl+Shift+Enter tuşları aynı anda basarak giriniz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.