Sağdan ve Soldan ilk boşluğa kadar olan veriler

Excel Vers. ve Dili
2003
Elimde metin olarak saklanan rakamlardan oluşan veriler bulunmakta. Söz konusu veriler “boşluk” ve “matematiksel işaretler” içermekte.

Örneğin: “1 – 125”
“12 / 35”
“236 – 578”
“1 / 8956” vb…

Yapmaya çalıştığım, bir hücrede yer alan benzeri verinin soldan ve sağdan ilk boşluğa kadar olan kısımlarını alıp bunları matematiksel işleme tabi tutmak.

Hücre içerisindeki rakamların hane sayısı değişebildiği için sabit bir başvuru kullanamadım.
Bir çok örneği inceledim ama istediğim sonucu elde edemedim.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılar…

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Elimde metin olarak saklanan rakamlardan oluşan veriler bulunmakta. Söz konusu veriler “boşluk” ve “matematiksel işaretler” içermekte.

Örneğin: “1 – 125”
“12 / 35”
“236 – 578”
“1 / 8956” vb…

Yapmaya çalıştığım, bir hücrede yer alan benzeri verinin soldan ve sağdan ilk boşluğa kadar olan kısımlarını alıp bunları matematiksel işleme tabi tutmak.

Hücre içerisindeki rakamların hane sayısı değişebildiği için sabit bir başvuru kullanamadım.
Bir çok örneği inceledim ama istediğim sonucu elde edemedim.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılar…
Eğer hepsinde 2 boşluk mevcut ise.. Ekteki formulleri denermisiniz.

Kod:
=SOLDAN(A2;MBUL(" ";A2;1)-1)
=SAĞDAN(A2;UZUNLUK(A2)-MBUL(" ";A2;MBUL(" ";A2;1)+1))

Excel Vers. ve Dili
2003
Elimdeki örnek için uygulayabileceğim bir formül.

Öncelikle çok teşekkür ederim.

Ancak ikiden fazla boşluk içeren hücrelerde revize edilmesi gerekiyor. Forumdan aldığım aşağıdaki formülle ilk boşluğa kadar olan verileri temin edebildim.

{=SAĞDAN(A2;UZUNLUK(A2)-MAK(SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(A2)))*(PARÇAAL(A2;SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(A2)));1)=" ")))}

Ancak SOLDAN formülüne uyarlayamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?