Soru Şarta Bağlı Veri Yazma

TURKOLOG

Altın Üye
Katılım
13 Kasım 2008
Mesajlar
744
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-10-2026
Herkese Merhaba
Elimdeki listede şartla bağlu işle yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
1. Işlem:
Her grupta mavi yazılı son satırda yazan personel var . Eğer karşısındaki G sütununda Görev Istirahatli yazmıyorsa D ve H aralığı dahil alttaki üstte, üstteki alta gelecek

2. İşlem:
Eğer mavi gösterilen bu satırlarda G sütununda 19.00-08.00 yazıyorsa I sütununda I54 'te. 21.00/23.00-01.00
I55 'te. 19.00/21.00-23.00/

Eğer mavi gösterilen bu satırlarda G sütununda 08.00-19.00 yazıyorsa I sütununda I64 'te. 10.00/12.00-14.00
I65te 08.00/10.00-12.00

Eğer mavi gösterilen bu satırlarda G sütununda Görev İstirahatli yazıyorsa I sütununda I74 ve I75 'te bir şey yazmayacak. Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim .
Örnek Dosya linkte mevcuttur.
Örnek Dosya
 
Katılım
16 Nisan 2018
Mesajlar
62
Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhaba, yardımcı olmak istedim ancak ne yapmak istediğinizi tam olarak anlayamıyorum, daha detaylı ve tek tek anlatma şansınız var mı
 

TURKOLOG

Altın Üye
Katılım
13 Kasım 2008
Mesajlar
744
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-10-2026
Hocam çok teşekkür ederim.
işlem olarak ilerleyelim isterseniz.
1. Işlem:
Her grupta mavi renkte yazılı grubun son satırında yazan personel var .
Bu 2 personel icin işlem yapacaz .
Eğer ilgili satırlarda personelin karşısındaki G sütununda Görev Istirahatli yazmıyorsa
D ve H aralığı dahil alttaki satır ve üstteki satır D ve H aralığı dahil yer değiştirecek gruplarda.
Böylece her işlemde Istirahayli bir grup olacağından iki grupta iki satır kendi içinde yer değiştirecek
 

GursoyC

Altın Üye
Katılım
7 Ocak 2015
Mesajlar
526
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-05-2028
Gruplardaki eleman sayılarınız sabit mi?
Yani 1. grubun son 2 personeli daima 54. ve 55. satırda, 2. grubun son 2 personeli daima 64. ve 65. satırda mı yer alıyor?
Bunu şundan soruyorum. Kontrol ettirme kodlarını yazarken satır sayısı (dolayısı ile hücre adresleri) üzerinden gitmek mümkün. Ama değişken derseniz kodları yazacak olan arkadaşın kurgusu değişecektir.

Bir de örnek dosyanızda 3. grupta 1. şartınız olan "G sütununda Görev Istirahatli yazmıyorsa" nın cevabı "yazıyor" şeklinde. Ama yine de satırların yer değiştirilmesini istemişsiniz?
 

TURKOLOG

Altın Üye
Katılım
13 Kasım 2008
Mesajlar
744
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-10-2026
Hocam satır sayıları sabit kalacak.
3. Grupta karşısında Görev Istirahatli yazıyorsa o iki personel o gün yer degsitirmeyecek.
 

GursoyC

Altın Üye
Katılım
7 Ocak 2015
Mesajlar
526
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-05-2028
Merhaba,
bu kod 1. grup için işinizi görüyor mu?
Kod:
satır = 54
If Cells(satır, 7).Value = "Görev İstirahatli" Or Cells(satır + 1, 7).Value = "Görev İstirahatli" Then

Cells(satır + 1, 1).Rows.EntireRow.Cut
'Selection.Cut
Cells(satır, 1).Rows.EntireRow.Select
Selection.Insert Shift:=xlDown
End If
 
Üst