Hocalarım
aynı kişiler ile mükerrer isim ve görüşme tarihleri mevcut
Hücreye yazdığım formül
------------------------------------------------------------------
GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!G:G=Önceden görüşmeye gelen kişiler
GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!E:E=Görüşme tarihleri
'KİŞİLER'!G3=Kontrol Etmek istediğim kişilerin bulunduğu hücre (çok sayıda isim var)
{=MİN(EĞER('GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!G:G='KİŞİLER'!G3;'GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!E:E))}
------------------------------------------------------------------------------------------------------
hücreye yazdığım bu formülü makro olarak kayıt ettirdim sonra makrodan alarak
for next döngüsü ile diğer değerleri de kontrol ederek bulmak istedim lakin bu değeri VBA ya bir türlü uyarlayamadım
yardımcı olursanız çok sevinirim
makro kaydına düşen kot
"=MIN(IF('GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!C[-1]='KİŞİLER'!R[1]C[-1],'GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!C[-3]))"
Yapmak istediğimi kısaca anlatayım arkadaşlar
GÖRÜŞME_YAPILANLAR isimli sayfada ( G ) hücresinde çok sayıda isimler ve ( E ) hücresinde bu kişilerin geldikleri tarihler yazılı (aynı şahısların değişik tarihlerde de kayıtları var)
ben KİŞİLER isimli başka bir sayfaya oluşturarak (G) hücresine bu şahısların kopyasını alarak yinelenen isimleri teke düşürttüm
ve bu isimleri GÖRÜŞME_YAPILANLAR sayfasındaki isimlerle karşılaştırıp kişiler isimli sayfanın (H) sütununa ilk geldiği tarihi ( I ) sütununa son geldiği tarihi makro ile buldurup sırayla (for next döngüsü ile ) yazdırmak istedim fakat Hücrede çalışan formülü VBA olarak makroda kullanamadım.
yardımlarınızı bekliyorum çok önemli
bir makro yapmak istiyorum
aynı kişiler ile mükerrer isim ve görüşme tarihleri mevcut
Hücreye yazdığım formül
------------------------------------------------------------------
GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!G:G=Önceden görüşmeye gelen kişiler
GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!E:E=Görüşme tarihleri
'KİŞİLER'!G3=Kontrol Etmek istediğim kişilerin bulunduğu hücre (çok sayıda isim var)
{=MİN(EĞER('GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!G:G='KİŞİLER'!G3;'GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!E:E))}
------------------------------------------------------------------------------------------------------
hücreye yazdığım bu formülü makro olarak kayıt ettirdim sonra makrodan alarak
for next döngüsü ile diğer değerleri de kontrol ederek bulmak istedim lakin bu değeri VBA ya bir türlü uyarlayamadım
yardımcı olursanız çok sevinirim
makro kaydına düşen kot
"=MIN(IF('GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!C[-1]='KİŞİLER'!R[1]C[-1],'GÖRÜŞME_YAPILANLAR'!C[-3]))"
Yapmak istediğimi kısaca anlatayım arkadaşlar
GÖRÜŞME_YAPILANLAR isimli sayfada ( G ) hücresinde çok sayıda isimler ve ( E ) hücresinde bu kişilerin geldikleri tarihler yazılı (aynı şahısların değişik tarihlerde de kayıtları var)
ben KİŞİLER isimli başka bir sayfaya oluşturarak (G) hücresine bu şahısların kopyasını alarak yinelenen isimleri teke düşürttüm
ve bu isimleri GÖRÜŞME_YAPILANLAR sayfasındaki isimlerle karşılaştırıp kişiler isimli sayfanın (H) sütununa ilk geldiği tarihi ( I ) sütununa son geldiği tarihi makro ile buldurup sırayla (for next döngüsü ile ) yazdırmak istedim fakat Hücrede çalışan formülü VBA olarak makroda kullanamadım.
yardımlarınızı bekliyorum çok önemli
bir makro yapmak istiyorum