Şartlı Toplam

sinful

Banned
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Arkadaşlar merhaba,

Aşağısındaki 4 hücreden değerleri alarak ve belirli bir katsayı ile çarpıp toplamını yüzdesel olarak gösteren bir hücrem var.Ancak sorunum şudur ki, aşağıdaki satırdaki iş kalemlerinden herhangibiri mevcut değil ise toplam hücresine sıfır olarak alınıyor dolayısıyla sıfır ile katsayı çarpınca sıfır değerini elde ediyor.Bu nedenle toplam alınan ana hücrede işin yüzdesel değeri hatalı oluyor. Alttaki iş kalemlerinden herhangibiri sıfır ise ana toplam hücresinde toplanmasın istiyorum.

İşin içinden çıkamadım.Ekli dosyada yapmak istediğimi anlattım.Yardımcı olursanız minnettar olacağım. Herkeze saygılar, sevgiler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Biraz açıklama yapsanız ve ilgi duyan ya da yapabileceğine inanan kişiler dosyanızı açsa ve sorunun ayrıntısını dosyanızda görse daha iyi olmaz mı?

sinful

Banned
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Doğru söylüyorsunuz Necdet Bey ancak yazılı olarak anlatması inanın çok zor.Bu sebepten excel sheetteki kutucuklar ve formüller üzerinde anlatma gereği duydum.

usta07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
=Eğer(yada(a1=0;a2=0;a3=0;a4=0);0;normalformül)

Anladığım kadarı ile 4 ayrı hücrenin herhangi birinin değeri 0 olunca 0 değer versin yada gerçeği gibi
iyi çalışmalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Arkadaşlar merhaba,

Aşağısındaki 4 hücreden değerleri alarak ve belirli bir katsayı ile çarpıp toplamını yüzdesel olarak gösteren bir hücrem var.Ancak sorunum şudur ki, aşağıdaki satırdaki iş kalemlerinden herhangibiri mevcut değil ise toplam hücresine sıfır olarak alınıyor dolayısıyla sıfır ile katsayı çarpınca sıfır değerini elde ediyor.Bu nedenle toplam alınan ana hücrede işin yüzdesel değeri hatalı oluyor. Alttaki iş kalemlerinden herhangibiri sıfır ise ana toplam hücresinde toplanmasın istiyorum.

İşin içinden çıkamadım.Ekli dosyada yapmak istediğimi anlattım.Yardımcı olursanız minnettar olacağım. Herkeze saygılar, sevgiler.
"=AX335*0,15+AX336*0,7+AX337*0,05+AX338*0,1

olan bu formülünüzde;

Katsayıların dışında hücre değerlerinin herhangi birisi 0 olduğunda zaten hesaba katılmıyor. Burası anlaşılmıyor...

Eğer herhangi birisinin 0 olması durumunda sonuç 0 çıksın istiyorsanız;

=IF(AX335*AX336*AX337*AX338=0;0;AX335*0,15+AX336*0,7+AX337*0,05+AX338*0,1)

şeklinde deneyin.

.

sinful

Banned
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Özür dilerim anlatamadım sanırım. Şimdi 4 hücre düşünün herbiri %25 temsil etsin ve hepsinin toplamı %100 tekabül edecektir.Hücrelerden birinin değeri 0 olursa hücre toplamları %75'te kalacaktır oysaki ordaki bir hücrenin sıfır olması o işin olmadığı alamına geliyor yani yine toplamın %100 olmasını istiyorum.Anlatabilmişimdir umarım.