Şartlı veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar

Sub Aktar()
'
' Aktar Makro
' Verileri aktarır
'
' Klavye Kısayolu: Ctrl+z
'
Worksheets("Sayfa1").Range("a2:e7").Copy
Worksheets("Sayfa2").Range("a2:e7").PasteSpecial Paste:=xlValues

Application.CutCopyMode = False

Sheets("Sayfa2").Select
Range("A1").Select

MsgBox "İşlem Tamamlanmıştır...", vbInformation

End Sub
"e sütüunda eğer gitti yazıyorsa aktarmayı yapmasın" satırını ekleyebilirmisiniz?

Seklinde bir makroyu siteden bulmuştum.
aslında bu konuyu önceden başka bir sorunu cevabı tam olarak sorunumu çözmediği 2 gün cevap gelmediği için tekrar açmak istedim.

Yardımlarınız için simdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Verileri aktarırken "Gitti" olanları aktarmasını istemiyorum. Bunu bana makroma "e sutunu gitti ise aktarma" yı ekleyebilir misiniz?
Burada çelişki yokmu.Birinci cümlede gitti olanların aktarılmasını istemidiğinizi belirtiyorsunuz,hemen akabindede gitti olanların aktarılmasını istiyorsunuz.Durum böyle olursa elbette yardım alamazsınız.
Önce ne yapacağınıza kara verirseniz çözüm o şekle göre bulunabilir.:cool:

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Syn. qwasque,
Açıklamanız yeterli olmamakla birlikte, anladıklarımdan yola çıkarak ve fikir yürüterek bir şeyler hazırlamaya çalıştım. Eğer istediğiniz gibi değilse ek açılama yapınız.
Kod:
Sub Dene()
Application.ScreenUpdating = False
[COLOR="Red"]Sheets("Sayfa2").Range("a2:e7").Clear[/COLOR]
For i = 2 To [E65536].End(3).Row
If Cells(i, "e") = "Beklemede" Or Cells(i, "e") = "üretimde" Then
Set a = Cells(i, "e")
Set b = Cells(i, "e").Offset(0, -4)
Range(a, b).Copy
Sat = Sheets("Sayfa2").[A65536].End(3).Row + 1
Sheets("Sayfa2").Cells(Sat, "A").PasteSpecial Paste:=xlValue
End If
Next i
Application.CutCopyMode = xlCopy
Sheets("Sayfa1").Select
End Sub
Sanırım durum sütununda 3 çeşit veri olacak (gitti, üretimde, beklemede)... Buradan yola çıkarak, gitti dışındaki diğer verilerinizi Sayfa2'ye aktaracak şekilde bir kod hazırladım.
Kırmızı satırı silerseniz, her kayıtta, son boş hücreden itibaren ekleyerek kaydeder. Eski kayıtlı verilerinizin altından devam eder.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Öncelikle çözüm için teşekkürler.

Aslında sorumu yazarken dilime daha dikkat etseydim ve açıklayıcı olsaydım daha iyi olacaktı haklısınız. Simdi daha dikkatli olmaya çalışıyorum.

2 gün cevap gelmedi derken cevap gelmiyor diye sitem etmiyordum. Aynı soruyu neden tekrar yeni bir konu başlığı altında açmamın nedenini anlatmak istemiştim. Yoksa bu siteden oldukça memnunum.

"e sütunu gitti ise aktarma" bu cümle anlatmak istediğim "e sütununda eğer gitti yazıyorsa aktarmayı yapmasın" dı. Yani "aktarma" kelimsi olumsuz anlamda kullanmıştım. Farklı anlaşılabileceği yazarken aklıma gelmemişti.

"leumruk" arkadaşımızın verdiği çözüm benim aradığım cevap olsa da ne yazık ki satırları okuyup çözemiyorum. Kullanmak istediğim formata dönüştürmekte zorluk çekiyorum.
O yüzden benim bulduğum makrodaki gibi basit bir çözüm olsa daha faydalı olacak.
Göstermiş olduğunuz ilgi ve anlayışa teşekkürler.

Sanırım makrolar benim için henüz erken. Ben fonksiyonlara dönüş yapayım.

Ekli dosyalar