DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Yanlış anlamadıysam, boş satırları silmek istiyorsunuz!elimde bir exce sayfası var ...
39815 satır her sstır arasında bır boşluk var bu boşlukları nasıl yok edecegım çunku boşluk oldugunda süzemıyorum.
Private Sub CommandButton1_Click()
[a:a].SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete
End Sub
1- Klavyeden F5 tuşuna basın
2- "Özel" butonuna tıklayın açılan pencerede "Boşluklar" seçeneğini işaretleyin
3-"Düzen" mesünüden "Sil" komutunu tıklayın, açılan pencerede "Tüm satır" seçeneğini işaretleyip "Tamam" butonuna tıklayın
Option Explicit
Sub BOŞ_SATIR_SİL()
On Error GoTo Son
[A:A].SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete
Son:
End Sub
Boş olan satırları süzdürdükten sonra hepsini silebiirsiniz.
Yada A sütununa göre boş olan satırları silmek isterseniz.
- A sütununu seçin
- F5
- Özel
- Boşluklar
- Sağ Klik
- Sil (tüm satır)
- Tamam
ok çok uzun surdu fu formulu uygulaması ama sorunu çözdum çok tşk ederım ellerını saglıkSelamlar,
Aslında boş satırları silmeden filtre uygulayabilirsiniz. Sütunu seçerek filtreleme yaparsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
Ama ısrarla ben boş saırları silmek istiyorum derseniz aşağıdaki kodu boş bir modüle ekleyerek kullanabilirsiniz. Bu kodlar sadece A sütununda bulunan boş hücrelere göre satırları siler.
Kod:Option Explicit Sub BOŞ_SATIR_SİL() On Error GoTo Son [A:A].SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete Son: End Sub
Yedi yıl sonra paylaştığınız bilgiyi kullanmışım. Cok tesekkür ederim.Merhaba
Aşağıdaki uygulamayı yapınız...
1- Tüm hücreleri Seç > F5' e bas > Özel > Boşluklar > Tamam
2- Excel Menuden, Düzen > Sil > Hücreleri yuları sürükle
2009 tarihli bir mesaj fakat bugün itibariyle işime yaradı. Teşekkür ediyorum paylaştığınız bilgi için.Boş olan satırları süzdürdükten sonra hepsini silebiirsiniz.
Yada A sütununa göre boş olan satırları silmek isterseniz.
- A sütununu seçin
- F5
- Özel
- Boşluklar
- Sağ Klik
- Sil (tüm satır)
- Tamam
Al benden de o kadar.2009 tarihli bir mesaj fakat bugün itibariyle işime yaradı. Teşekkür ediyorum paylaştığınız bilgi için.