satır atlayarak ortalama alma

Excel Vers. ve Dili
2002
Merhaba
excelde şartlı ortalama almak istiyorum , yani birer sutun atlayacak hemde sıfıra (0) denk gelen varsa ortalamaya dahil etmeyecek , eğer hücrede sayı var ise dahil olacak çünki girilen verinin ortalamasını almam gerekli , konu hakkında yardımlarınız önemle rica ediyorum

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Satır için;

Kod:
=ORTALAMA(EĞER((MOD(SATIR(A1:A10);2)=1)*(A1:A10<>0)*ESAYIYSA(A1:A10);A1:A10))
Sütun için;

Kod:
=ORTALAMA(EĞER((MOD(SÜTUN(A1:J1);2)=1)*(A1:J1<>0)*ESAYIYSA(A1:J1);A1:J1))
Dizi formülüdür. Formülü hücreye yazdıktan sonra direk entera basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyonuyla formülün girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

Detaylı bilgi için,

Ortalama Fonksiyonu Uygulamaları

Not : Konu bütünlüğünü korumak için farklı konularla ilgili sorularınız için yeni konu başlığı açarak sorularınızı sormaya özen gösteriniz.

.

Excel Vers. ve Dili
2002
Merhaba ,
Öncelikle daha önceki soruma cevap verdiginiz için çok tesekkür ederim.
Vermiş oldugunuz konuların takipçisi olarak başka bir sorum olacak , ekteki dosyada girmis oldugum örnek bilgiler ile bazı şartlı toplam almak istiyorum , fakat tek şart verince istedigim toplamı alıyor fakat ikinci bir sart verme olayında ise hata ile karsılasıyorum sizden rica ekteki tablom üzerinde yapmıs oldugum acıklamalar dahilinde bilgi vermeniz
konuyu yanlıs yerde acıp acmadıgımdan emin degilim eger bir hata yaptım ise şimdiden özrümü kabul edin
teşekkürler

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki formülü denermisiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B3:K6=A8)*(C3:L6="OK");(A3:J6))

Excel Vers. ve Dili
2002
Selam ,
verdiginiz bilgi için çokk tesekkür ederim inanın cok sevindirdiniz beni , ben ingilizce office kullandıgımdan uyarlayarak (sumproduct) kullandım .
Her şey için tekrar teşekkürler