satır değiştiren hissenin tüm satırı aynı anda biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-07-2022
selamlar.
borsadan veri çekiyorum ve gelen veriler sürekli satır değiştiriyor. A sütunu hisse senedi adı 2. sütun son fiyatı 3. sütun 24 saatlik değişim yüzdesi. 4. sütun hacim değeri şeklinde sütunlara ayrılmış. fiyatı yükselen senet yer değiştirip üst sıralara çıkıyor değeri düşenler de alt sıralara iniyor. ben de gün içerisinde YÜKSELEN hisse senedinin tüm satırı belirlediğim yüzdelik bir değere ulaştığında yeşil olmasını istiyorum. (hücre sürekli satır değiştiriyor bu önemli.)

GursoyC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2024 Türkçe
17-05-2028
Koşullu biçimlendirmeyi denediniz mi?

GursoyC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2024 Türkçe
17-05-2028
tüm satırı seçerek koşullu biçimlendirmeyi =EĞER($C2>0,05;1;0) şeklinde formül ile tanımlarsanız (örnekte %5 için) ve istediğiniz kadar aşağı çekerseniz istediğiniz renklendirmeyi yapar.

Excel Vers. ve Dili
2010
14-07-2022
ben de tam olarak açıklayamamışım özürdilerim.
=EĞER($C2>0,05;1;0) formülü ile sadece belirli satırı koşul altına alabiliyorum. yani bir isme ait hisse senedi yükselip veya düşüp satır değiştirdiğinde artık benim koşullu biçimlendirdiğim satırdan uzaklaştığı için artık o belirlediğim isme ait hisse senedini renklendiremiyorum. diğer bir deyişle koşullu biçimlendirme yaptığım satıra hangi kağıt gelirse ve şartı sağlarsa o hisse senedi renkleniyor.
örnek 9. satırda X, 10. satırda Y, 11. satırda Z isimli hisse senetleri var. 10. satırdaki Y isimli hisse senedi artış gösterdi ve 9uncu sıraya yükseldi. öyle bir formül olmalı ki istediğim koşullu biçimlendirme Y isimli hisse senedimi yükselip üst sıraya çıktığında bile yeşilde tutmalı. zaten yükselirken yeşil yapabilirsem formülü tersine çevirip düşerken de kırmızıya çevircem. hatta yazdığınız formül satır için işimi gördü. ve bunu DÜŞEYARA ile birleştirebilirsem istediğim sonuca ulaşabileceğim gibi geliyor bana.

Son düzenleme:

GursoyC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2024 Türkçe
17-05-2028
Her hisse senedinin kriterinin farklı olduğu bir durumdan mı bahsediyorsunuz?
Formülü =EĞER($C2>DÜŞEYARA($A2;$G:$H;2;0);1;0) şeklinde deneyin.
Yüzde kriterlerinin belirtildiği bölge G:H sütunları olarak düşünülmüştür. G'de hisse senedi adı, H'ta aşılması durumunda renklendirilecek % değeri.