akmlyx
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
-
Excel 2010
Dili: Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 16-03-2025
Değerli Üstatlar Merhaba,
Satır açma ve gizlem makrosunda bir değişiklik talebim olacak. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Satır açma ve gizleme makrosunda bulunan, "Rows("8:9").Hidden = False" cümlesindeki 8'inci ve 9'uncu satırların her yeni ASDEP personeli eklenmesinde manuel elle değiştirmek yerine, 8 sayısı sayfa2'deki L2 hücresinden, 9 sayısı ise sayfa2'deki M2 hücrelerinden, aynı şekilde "Rows("10:26").Hidden = True" cümlesinde gizlenecek hücrelerden 10 sayısı Sayfa2'deki O2 hücresinden, 26 sayısı ise P2 hücresinden otomatik almasını istiyorum. Böylece sayfa1'e yeni ASDEP personeli eklenince yada grup ismi sayfa1'deki E1 hücresinden değiştirildiği zaman gizlenecek ve açılacak satır numaraları sayfa2'deki L2, M2, O2 ve P2 hücrelerinden otomatik değişmesini istiyorum. Bu makro bu şekilde yapılabilmesi mümkün müdür? Yardımınız için şimdiden çok TEŞEKKÜR EDERİM. Saygılarımla...
Makro
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Select Case Range("E1").Value
Case Is = "ASDEP"
Rows("8:9").Hidden = False
Rows("10:26").Hidden = True
Case Is = "Bakım"
Rows("8:26").Hidden = True
Rows("10:15").Hidden = False
Case Is = "Güvenlik"
Rows("16:19").Hidden = False
Case Is = "Temizlik"
Rows("20:23").Hidden = False
Case Is = "Veri Hazırlama"
Rows("8:23").Hidden = True
Rows("24:26").Hidden = False
Case Is = "Tamamı"
Rows("8:26").Hidden = False
End Select
End Sub
Satır açma ve gizlem makrosunda bir değişiklik talebim olacak. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Satır açma ve gizleme makrosunda bulunan, "Rows("8:9").Hidden = False" cümlesindeki 8'inci ve 9'uncu satırların her yeni ASDEP personeli eklenmesinde manuel elle değiştirmek yerine, 8 sayısı sayfa2'deki L2 hücresinden, 9 sayısı ise sayfa2'deki M2 hücrelerinden, aynı şekilde "Rows("10:26").Hidden = True" cümlesinde gizlenecek hücrelerden 10 sayısı Sayfa2'deki O2 hücresinden, 26 sayısı ise P2 hücresinden otomatik almasını istiyorum. Böylece sayfa1'e yeni ASDEP personeli eklenince yada grup ismi sayfa1'deki E1 hücresinden değiştirildiği zaman gizlenecek ve açılacak satır numaraları sayfa2'deki L2, M2, O2 ve P2 hücrelerinden otomatik değişmesini istiyorum. Bu makro bu şekilde yapılabilmesi mümkün müdür? Yardımınız için şimdiden çok TEŞEKKÜR EDERİM. Saygılarımla...
Makro
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Select Case Range("E1").Value
Case Is = "ASDEP"
Rows("8:9").Hidden = False
Rows("10:26").Hidden = True
Case Is = "Bakım"
Rows("10:15").Hidden = False
Case Is = "Güvenlik"
Rows("16:19").Hidden = False
Case Is = "Temizlik"