Satır kopyalama..

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-08-2026
Merhabalar..

A-B-C-D-E... vs.. 10 adet sütunda farkli farkli bilgiler var.. A sütunu firmaların isimlerinin bulunduğu sütun diğerleri de saati, yeri vs.. Ben A sütununa firma ismini girdiğim zaman, başka bir kitap'da o yazmiş olduğum firma isminin olduğu bütün satırı kopyalamak istiyorum.. Bir başka deyişle;

Diğer kitapta her firmanın kendine ait bir sayfası olacak ve ben bilgiler girdiğim dökümana hangi firma ismini yazarsam o satır komple bu kitap içindeki firma sayfasına kopyalanacak..

Umarim anlatabilmişimdir.. Teşekkürler..

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sanırım satırlar, sütünlar, sayfalar birbirine karıştı, böyle yanıt alamazsınız.
Örnek dosya ile sorunuzu destekleyiniz.

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
örnek dosyayı ekledim.. Renkli olan Firma sayfaları başka bir çalişma kitabında olacak.. Veri dosyasına yazmış olduğum Firma bilgileri diğer çalışma kitabındaki kendi firma sayfasına kopyalacak..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
yardimci olabilecek bir arkadaşim yok sanirim.. ya da yapılması imkansiz birşey mi istedim ki :/

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
ya flood yaptiğim için özür dilerim ama istediğim şey o kadar mi zor ? hiç yoktan uzman bir arkadaşimiz kardeşim bu istediğin imkansiz desin de bende boşa ümit etmiyeyim..

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Birşey sorayım her seferinde başka firmalarınmı ihbarı olacak yoksa aynı firmanın birden çok ihbarı ihbarı oluyormu?

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
aynı gün içerisinde aynı firmanın birden fazla ihbarı olabilecek.. tüm sene tek bir excel sayfasına yazilacak çünkü..

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
ya flood yaptiğim için özür dilerim ama istediğim şey o kadar mi zor ? hiç yoktan uzman bir arkadaşimiz kardeşim bu istediğin imkansiz desin de bende boşa ümit etmiyeyim..
Uzman olmadığım halde ben cevap vereyim, bu istediğiniz imkansız falan değil sadece arkadaşlarımızın gözünden kaçmıştır diye düşünüyorum.Fırsatım olursa elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışacağım.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
[ÇÖZÜLDÜ]

Sayın tirEdsOuL;

İstemiş olduğunuz çalışmayı ekliyorum.Ancak teşekkürü Sayın Levent Menteşoğlu haketti çünkü ben yarıda tıkanmıştım.Onun yardımı olmasaydı ben tamamlayamazdım.

Önemli Not: Ekteki klasörü C dizini altına kopyaladıktan sonra veri çalışma kitabınızdan ihbar girişlerinizi yapabilirsiniz.

Kolay gelsin , iyi çalşmalar.

Ekli dosyalar

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
ilginiz ve uğraşınız için her ikinize de çok çok teşekkür ediyorum Sn. mesuttasar ve Sn. Levent Menteşoğlu.. istediğim tam olarak bu, yanliz şöyle bir sorun varki; tarihleri firma isimlerini vs. bunlarin hepsini her kayıtta teker teker tekrar girmek çok büyük bir zaman kaybı bizim için.. ayrıca tahmin edersiniz ki Teslim Saati ve Teslim Detayı iş alıcıya teslim edildikten sonra girilecektir.. yani girmiş olduğumuz kaydın üzerinde düzenleme de yapabilmeliyiz..

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Tarih; eğer kayıt yapılan tarihse bu ilgili textboxa sabit olarak yazdırılabilir. Ayrıca firma isimleri içinde, firma isimlerini içeren bir combobox kullanılabilir. Girmiş olduğunuz kayıt derken, firmalar isimli dosyadaki sayfalara yapılan girişler üzerinde değişiklik yapılmasınımı kasdediyorsunuz.

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
Şöyle söyliyeyim, firmalar isimli dosyamız, veri dosyamız daki firmaların kendilerine ait sayfalarda birebir kopyası olacaktır.. Örneğin; veri dosyasına Firma x isimli bir kayıt aldık, bu işi bikaç saat sonra teslim ettik.. bu bikaç saat içerisinde başka kayıtlarımızda oldu ama ben gelip bu Firma x'in Teslim Saatini ve Detay'ını yazabilmeliyim.. Buna nazaran yanliş isim, adres vs. de yazmiş olabilirim.. yani demem o ki, veri dosyamızda yapılan bütün değişiklikler firmalar dosyamızda da birebir değişmelidir.. mümkünmüdür acaba ?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu istediğiniz olabilir ancak uzun işlemler gerektirir. Üzerinde biraz düşünelim.

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
ilginiz için çok teşekkür ederim Levent bey..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Veri dosyasındaki her firma adı, firmalar dosyasında da mevcutmudur? Yoksa veri dosyasında sadece ihbarlar sayfasımı mevcut olacaktır.

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
veri dosyasında sadece ihbarlar sayfası olacaktır.. orada ihbar veren firmalar otomatik olarak başka bir çalişma kitabına kopyalanacaktır..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Eğer amacınız her firma bilgilerini ayrı ayrı takip edebilmekse bunu "günlük ihbarlar" sayfasındanda yapabilirsiniz. Böylece ikinci bir dosyaya gerek kalmaz ve sadece tek bir sayfada güncelleme yapmanız yeteli olur. Böyle bir çözüm amacınızı karşılarmı?

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
Evet amacım her firmanın bilgilerini ayrı ayrı takip etmek.. ama bunu o ihbarlar sayfasında süz seçeneğini kullanarak değil.. ay sonunda fatura kesileceği zaman yapılan işlem biraz karışık olduğu için böyle bir çözüm isteniyor..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Evet amacım her firmanın bilgilerini ayrı ayrı takip etmek.. ama bunu o ihbarlar sayfasında süz seçeneğini kullanarak değil.. ay sonunda fatura kesileceği zaman yapılan işlem biraz karışık olduğu için böyle bir çözüm isteniyor..
Aynı sayfada süzme işlemine gerek yok. Örneğin; "rapor" isminde bir sayfa daha oluşturulur ve seçilen firmaya ait tüm kayıtlar bu sayfada listelenebilir.

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
tam olarak anlamadim :( eğer ben belirli hücreleri seçip belirli işlemler yapacaksam bu değil benim istediğim.. bu şekilde zaten kopyala yapiştir mantiği ile de yapabiliyorum.. (muhtemelen yanliş anlamiş olabilirim)

ya aslinda mesut hocam'ın yapmiş olduğu tam olarak benim isteğime cevap veriyor ama her seferinde firmaları tarih vs. bu bilgileri teker teker girmek zaman kaybı ve teslim saatini ve detayını girmek sorun.. bu ikisinin yapilabilirliği söz konusu değil mi ki ?