Satır numarasını değiştirme - formülü baştan başlatma - çalışma sayfasını numaralandı

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing/tr
Biraz acil cevaba ihtiyacım var umarım ilgilenirsiniz

1. soru:

resimdeki gibi yapılabilir mi? Yani ben ilk kaydımı 1. satıra yapmak istiyorum ama başlık yazmak zorunda olduğum için 2. satırdan başlamak zorundayım bunun çaresi var mı yani resimdeki gibi olabilir mi?

[/URL]

2. soru

resimdeki gibi extra çalışma sayfası açtım, mesela ben bunları ocak şubat mart ya da 01.01.2010 02.01.2010 03.01.2010 isimleriyle açmak için bir yöntem istiyorum, yoksa 31 günü tek tek yazmak ki 1 yılı düşünürsek zaman kaybı ve inanın sıkıcı :)

[/URL]

3. sorum biraz karışık (yazmaya çalıştm tuhaf oldu) eğer mümkünse msnden yardım istiyorum, yardım etmek isteyen olursa lütfen belirtsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
1. sorunuzun çözümü yoktur.
2. sorunuzun çözümü sitede vardır, araştırınız.
3. sorunuzun çözümü mümkün değildir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing/tr
anladım teşekkürler, o zaman 3. sorumu sormaya çalışayım ki illaki vardır forumda cevabı ama sorunun cevabını bilen ama forumda olduğunu bilmeyen biri cevap verebilir

3 tür ürün alımı var farklı fiyatlara benim ortalama maliyeti bulmam gerek
şöyle ki

a ürünü:
-birim fiyat ... 5 TL
-alınan miktar ... 20 adet
-toplam maliyet ... 5*20= 100 TL
-ortalama maliyet ... 100 tl /20 = 5 TL

b ürünü:
-birim fiyat ... 4 TL
-alınan miktar ... 15 adet
-toplam maliyet ... 4*15= 60 TL
-ortalama maliyet ... (100 Tl +60 TL / (20 adet + 15 adet)

şimdi 3. üründne itibaren daha önceki toplamları alıp ortalama maliyetini bulmasını istiyoum ama formülü kopyaladığımda görülüdğü gibi ilk baştan almıyor ne yapabilirim?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

ilk sorunuz için çözüm yoktur dedim ama sorununuzu çözecek başka yöntemler bulunabilir.

sorularınızı resimle değil örnek dosya ile destekleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing/tr
tamam daha iyi olur yalnız ek yapamadım çünkü iexplorerda bir sorun var herhangi bir link türü şeye tıkladığımda yeni pencere açıyor ama internet adresi o yeni pencerede görünmüyor (dolayıysla açılmıyor), kısayolu kopyala yaparak yeni pencerede açıyorum sayfalardaki linkleri ama eklentide kısayolu kopyala yapıştır olmadı kusuruma bakmayın bu linke yükledim

http://ul.to/bgoq66

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing/tr
ie deki sorunu düzelttim eklenti olarak ekliyorum ilk mesaja.

Sorunum şu: J5 hücresine formül yazdım kopyaladım ve aşağı doğru kopyaladığımda adet ve toplam alımını ilk hücreden itibaren almıyor ne yapmam lazım?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

J3 hücreye yazıp sütun boyunca kopyalayarak deneyiniz.
Kod:
=EĞER($E3="";0;TOPLA($I$3:I3)/TOPLA($E$3:E3))

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing/tr
çok teşekkür ederim değerli uzman, şimdi oldu istediğim elinize bilginize sağlık