Ömer Bey, öncelikle teşekkür ederim
Denedim olmadı. Başta 2 tane renksiz bırakıyor sonra 3 tane biçimlendirme rengi ile renklendiriyor. Koşullu biçimlendirme formülündeki rakamları değiştirdim olmadı. 6'yı değiştirdim olmadı. 3'ü değiştirdim olmadı. Sonrada koşullu biçimlendirme alanını bir sonraki satırdan başlayarak seçtim yine olmadı. nedenini de anlamadım.
Formülün mantığını biraz anlatırsam halledersiniz sanıyorum.
Burada Satır() formülü değişken değer üretiyor, Mod formülüyle bu değerin 6'ya göre dengi alınıyor ve <3 ile de şart kontrolü yapılıyor.
Sizin verileriniz 4. satırdan başladığı için bunun üzerinden gidelim. Formülü uyguladığınızda
4. satır için Satır() formülü 4 değerini üretir, bu da Mod 6'ya göre 4'e denktir.
5. satır için Satır() formülü 5 değerini üretir, bu da Mod 6'ya göre 5'e denktir.
6. satır için Satır() formülü 6 değerini üretir, bu da Mod 6'ya göre 0'a denktir.
7. satır için Satır() formülü 7 değerini üretir, bu da Mod 6'ya göre 1'e denktir.
8. satır için Satır() formülü 8 değerini üretir, bu da Mod 6'ya göre 2'e denktir.
9. satır için Satır() formülü 9 değerini üretir, bu da Mod 6'ya göre 3'e denktir.
Biz şart olarak <3 şartını yazmıştık. Bu durumda 6, 7, ve 8. satırlar boyanacaktır. Fakat biz bunu istemiyoruz. O zaman formülde isteğimize göre bir değişim yapmamız gerek.
Ne istiyoruz?
a) 4, 5 ve 6. satırın boyanmasını istiyoruz: O halde 4, 5 ve 6'nın 0, 1, 2 değerini üretmesini sağlamalıyız. Formüldeki SATIR() ifadesini
SATIR()-4
veya
SATIR()+2
yaptığımızda istediğimiz olacaktır.
b) 7, 8 ve 9. satırın boyanmasını istiyoruz: O halde 7, 8 ve 9'un 0, 1, 2 değerini üretmesini sağlamalıyız. Formüldeki SATIR() ifadesini
SATIR()-1
veya
SATIR()+5
yaptığımızda istediğimiz olacaktır.
Olayın mantığını anlatmaya çalıştım. Umarım başarabilmişimdir.
İyi çalışmalar...