Satır silme formülü

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sayın üstatlarım ;

Forumun belirli yerlerinde satır silme ile ilgili konular mevcut fakat benim baktıklarımın tamamı özel bir isteğe göre cevap verecek şekilde yazılmış kodlardı. Koşullu satır silme ile ilgili excelde bir fonksiyon var mıdır, varsa bunu nasıl kullanıyoruz. Böyle bir fonksiyon yok ise ne yapacağız.

Herkese şimdiden teşekkürler..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Normal şartlarda excelde formülle satır silemezsiniz. Bu işlem için kod kullanmanız gerekiyor.

Fakat formülle iki aşamada silme işlemi yapabilirsiniz. Yardımcı bir sütuna silme koşulunuzla ilgili formül oluşturduktan sonra koşulu sağlayan satırları filtre edip silebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Bilgi için çok sağolun, amacım a ve b sutununda değerleri aynı olan satırlar dışında kalanları silmekti ve bunu söylediğiniz yöntemle eğer fonksiyonunu kullanarak yapabileceğimi düşünüyorum, ancak aynı değer birden fazla satırda
var ise onlarıda silmem gerekiyor bu konuda ki öneriniz nedir.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 97-2003 Çalışma Sayfası (.xls)
Satır Silme

merhaba ben stok dökümü aldım ancak bazı malzemelere stok dökumunde fiyat var bazılarında yok ben fiyatlı kalemleri silmek fiyatsız kalemleri görmek istiyorum.
Örnek
A HÜCRESİ B HÜCRESİ C HÜCRESİ
MONT 2 AD 150,00 TL
AYAKKABI 8 50,00 TL
HIRKA 3 0,00 TL
ELDİVEN 2 10,00 TL
CORAP 10 0,00 TL
SAAT 5 15,00 TL
SORUM BU SEKILDE UP UZUN BIR DOKUM VAR BEN BU ARADAKI FİYATLARI OLAN KALEMLERİ TAMAMEN SİLMEK GERİYE FİYATSIZLARI GÖRMEK İSTİYORUM SİLME İŞLEMİNİ SADECE FİYATLAR DEĞİL A B C HÜCRELERİNDE Kİ DEĞERLERİ DE SİLMEK İSTİYORUM