satır ve sütunda harf tekrarının yapılmaması

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba arkadaşlar excelde yeniyim ve çok fazla bilgim yok. sorunumu şöyle ifade edeyim
beş sorudan oluşan bir ankette her soruya A,B,C,D,E yanıtlarından birinin verilmesi gerekiyor.Ekte verilen tabloda 5 öğrencinin vermiş olduğu yanıtların bir kısmı yer alıyor. Boş olan yerler doğru şekilde doldurulacaktır. Hiçbir satır ve sütunda harf tekrarı almayacak. ekteki dosyaya bakarsanız herşey ayrıntılı bir şekilde anlatıldı..
çok acil yardıma ihtiyacım var şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba arkadaşlar excelde yeniyim ve çok fazla bilgim yok. sorunumu şöyle ifade edeyim
beş sorudan oluşan bir ankette her soruya A,B,C,D,E yanıtlarından birinin verilmesi gerekiyor.Ekte verilen tabloda 5 öğrencinin vermiş olduğu yanıtların bir kısmı yer alıyor. Boş olan yerler doğru şekilde doldurulacaktır. Hiçbir satır ve sütunda harf tekrarı almayacak. ekteki dosyaya bakarsanız herşey ayrıntılı bir şekilde anlatıldı..
çok acil yardıma ihtiyacım var şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

.

Ekli dosyalar

• 2.5 KB Görüntüleme: 18
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
merhabalar öncelikle çok teşekkür ederim.
verdiğiniz örnek tam istediğim gibi yanlız öğrenmek için soruyorum kodları nereye yazdınız nasıl görebilirim. birde örnekte bişeye dikkat ettim abcde harfleri dışında bir harf girdiğindede kabul ediyor
onlara nasıl kısıtlama getirebilirim ve msgbox taki mesajı nereden değiştirebilirim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
merhabalar öncelikle çok teşekkür ederim.
verdiğiniz örnek tam istediğim gibi yanlız öğrenmek için soruyorum kodları nereye yazdınız nasıl görebilirim. birde örnekte bişeye dikkat ettim abcde harfleri dışında bir harf girdiğindede kabul ediyor
onlara nasıl kısıtlama getirebilirim ve msgbox taki mesajı nereden değiştirebilirim.
B2:F6 aralığına veri doğrulama uygulanmıştır, bu aralığı seçerek yada bu aralıktaki her hangi bir hücre içinde iken, menü çubuğundan Veri / Doğrulamaya girerseniz formülü görebilirsiniz, açılan ekranda Hata Uyarısı bölümünden hata mesajını değiştirebilirsiniz..

.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
bu dosyayı kontrol edermisiniz

Ekli dosyalar

• 13.7 KB Görüntüleme: 9
Excel Vers. ve Dili