Satır ve sütundaki sayıları rastgele karıştırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Herkese merhaba. Ben çok geniş tablolarda satır ve sütünlardaki sayıları veya yazıları otomatik olarak karıştırmak istiyorum. Ancak nasıl yapabileceğim konusunda hiç bir fikrim yok. Yardımlarınız bekliyorum. Ekte örnek bir tablo koydum. 20 satı ve 10 sütundan oluşuyor ama o sadece örnek. Ben çok daha geniş tablolarda bunu yapmak istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,
Sütundaki değerler kendi sütunuda mı kalacak?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba. Önemli olan satır sütunun eşit dağıtılması değil. O sayıdan kaçtane girildiyse sayıların o sayfada karıştırılması. Örneğin 10 tane 3 var 5 tane 2 var sa bunların karıştırılması.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Bu arada bu işlemi kelimlerle de yapmak istiyorum. yani 1 den 15 e kadar rakam yerin 15 ayrı kelimenin karıştırılarak dağıtılması. Örneğin 1 in yerine ali 2 nin yerine veli vs.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,

Sub karıştır()
Dim i As Byte
Application.ScreenUpdating = False
Application.DisplayAlerts = False
Sheets.Add
Range("A1:J1") = "=RAND()"
Range("A2:J21").Formula = "=INDEX(Sayfa1!$A2:$J2,0,MATCH(LARGE($A$1:$J$1,COLUMN(A1)),$A$1:$J$1,0))"
For i = 2 To 21
Range("A" & i & ":J" & i) = Range("A" & i & ":J" & i).Value
Next i
Range("K2:K21") = "=RAND()"
Range("A2:K21").Sort KEY1:=Range("K2"), ORDER1:=xlAscending
Sheets("SAYFA1").Range("A2:J21") = Range("A2:J21").Value
ActiveSheet.Delete

End Sub
Bu kod ile A2:J21 arasındaki verileri karışıtrabilirsiniz. Çok geniş tablolar için kodda düzenleme yapmak gerekiyor. Sayfa adı Sayfa1 olarak kabul edilmiştir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba,

Bu kod ile A2:J21 arasındaki verileri karışıtrabilirsiniz. Çok geniş tablolar için kodda düzenleme yapmak gerekiyor. Sayfa adı Sayfa1 olarak kabul edilmiştir.
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Sanırım hücrelere yazı da yazsak sayıda yazsak farketmez. hepsini karıştırıyor. Bu formülü genişletmek için değişikliği excellde nereden yapacağız acaba. Çok teşekkür ediyorum.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,
Bu kodu kullanmak daha kullanışlı olur. Ancak kodun düzgün çalışabilmesi için verileriniz A1 hücresinden başlamalı ve sütunlardaki veriler aynı satırda son bulmalı. Yani A sütununda 10 satır dolu ise diğer sütunlarda da 10 satırın dolu olması lazım.

Sub Karıştır()
Dim süt, i, j As Byte
Dim sat, son, ilk As Integer
Application.ScreenUpdating = False
Columns(1).Insert
Columns(1).Insert
süt = WorksheetFunction.CountA(Range("C1:AB1")) + 2
sat = Range("C1000").End(3).Row

For i = 3 To süt
son = Range("A1000").End(3).Row + 1
Range(Cells(1, i), Cells(sat, i)).Copy Range("A" & son)
Next i
son = Range("A1000").End(3).Row
Range("B2:B" & son) = "=rand()"
Range("A2:B" & son).Sort Key1:=Range("B2"), Order1:=xlAscending

For j = 3 To süt
ilk = (j - 3) * sat + 2
son = (j - 2) * sat + 1
Range("A" & ilk & ":A" & son).Copy Cells(1, j)
Next j
Columns(1).Delete
Columns(1).Delete
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Dosyalara kod ekleme

Tekrar merhaba. Öncelikle herkese ilgilerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Program çok işime yaradı. Ancak bir iki ekleme yapmak istiyorum acaba mümkün olabilcek şeylermi?
Öncelikle a1 hücresinde veya en altta 10 haneli bir kod vermek istiyorum. Ancak bu kodun değiştir butonuna bastıkça hücrelerdeki verilerle beraber değişmesini istiyorum ve oluşturulan kodlar birbirinin aynı olmamalı.
ikinci olarakta değiştir butonuna basıldıkça yerleri değişen verilerin excell de ayrı bir çalışma sayfası olarak aynı kitapta açılması mümkün müdür acaba. Bu sayede her karıştırılan veri ayrı bir dosya da arşivlenebilir. Benim için yazması bile zor oldu. Bu formüller nasıl oluşturulu onu bilemiyorum.
Tekrar ilgileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Herkese kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba. Kusura bakmayın yeni bir şey oluşturmaya çalışınca anlatması zor oluyor. Örneği yok çünkü.
Her sayfa için benzersiz rakamlardan oluşan bir numara vermek istiyorum. ör: 1452637889
8379208983 tabloda her sayfa başında veya sonunda tek hücrede buna benzer karışık bir rakam yazmak istiyorum. Karıştırma tuşuyla çok fazla sayfa oluşturacağım. her birini bu rakamlarla ayrı ayrı kaydetmek istiyorum. daha sonra aradığımda bu numaralardan bulacağım dosyaları. Karıştır tuşuna bastığımda ayrı bir sayfada kaydetmesi de önemli. Her oluşturduğum sayfayı saklamak istiyorum. Bu da ancak ayrı bir sekmede kaydetmesi ile olur. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
1452637889
bu rakam tek hücrede mi olacak yoksa 1.hücrede 1, 2.hücrede 4, 3. hücrede 5 mi olacak?

Excel Vers. ve Dili
2003
yeni üye oldum, bazı şeyleri bilmek istiyorum. acaba sorduğumuz sorulara sadece belli kişiler mi cevap veriyor yoksa üyelerden herhnagi birisi cevap verebiliyormu. selamlar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba sanırım bilgisi olan herkes yardımcı olabilir. Ama bana Sayın Muokumus çok yardımcı oldu sağ olsun.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Hocam çok teşekkür ediyorum ilginiz için. Biraz göz attım gördüğüm kadarıyla çok iyi olmuş hatta istediğimden iyi. Hatta o kod numarası listesini ben düşünmemiştim ama çok güzel olmuş. Biraz daha inceleyeyim bakalım. Anladığım kadarıyla excelle yapamayacağınız hiç birşey yok. Ellerinize sağlık...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Tekrar merhaba. Birşey dikkatimi çekti. Her yeni dosya oluşturulduğunda sayfa biçimlendirmesi bozuluyor. Örneğin arşiv 1i ben tam bir a4 e sığacak şekilde düzenledim. Yine ana sayfayıda düzenledim ancak her arşiv oluşturulduğunda 4 sayfaya taşıyor çıktı. Bunu düzenlemek için ne yapmamız gerekir acaba. Bu şekilde 100 lerce sayfa oluşturulacak. Hepsinde tekrar kenar boşluğu düzenlemem ve kod numarasını küçültmem gerekiyor. Eğer onuda yapabilirsek şahane olacak. Tekrar ellerinize sağlık.