satırdaki verileri sütunlara bağlantılı kopyalamak

Katılım
5 Mayıs 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
2003
merhabalar;
sheet 1 de( A1 ile Z1 ) arasındaki satırda değerler bulunmaktadır.
bu değerleri ,
sheet 2 de A1 sütununa yukarıdan aşağıya doğru bağlantılı yapıştırmak istiyorum.

satırdaki veriler değişince sütundakilerinde değişmesini istiyorum...

saygılarımla,
 
Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
İşlemi bir seferlik yapmak isterseniz, A1:Z1 aralığını seçin, kopyala deyin, Sheet2 A1 hücresini seçip Özel Yapıştır,İşlemi tersine çevir seçip tamam deyin.
satırdaki veriler değişince sütundakilerinde değişmesini istiyorum...
Böyle istiyorsanız, Sheet2 de hücre Başvuru Adresi verin.
Sheet2
A1 e =Sheet1!A1
A2 ye =Sheet1!B1
A3 e =Sheet1!C1
...
...
yazın.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
merhabalar.
Sayın kombo cevabı vermiş.
Bende kendimce kod yazarak çözdüm.
Sheet2'nin kod sayfasına aşağıdaki kodları yazarsanız.İstediğiniz Olur.
İyi çalışmalar.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Range("A1:A26").ClearContents
For i = 1 To 26
    Cells(i, "A").Value = Sheets("Sheet1").Cells(1, i).Value
Next
End Sub
 
Katılım
5 Mayıs 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
2003
sevili combo,sezar ve diğer arkadaşlar,
benim sorumda satırdaki verileri süyun şekline çevirmek.satırda çok veri olduğundan tek tek yapmak istemiyorum.tarayıp bağlantılı yapıştırmak mümkün mü.combo arkadaşımızın yazdığı işlemi tek tek yapmak gerekiyo.sezar arkadaşımız kodla yapmış.bunu kod yazmadan yapmak mümkün mü.
istediğim kısaca;
satırdaki verileri aynı anda sütuna bağlantılı çevirmek.çünkü satırdaki veriler değişebiliyo.sabit değil.onun için satırı değiştirdiğimde sütununda değişmesi.

saygılarımla,
ayrıca sezar arkadaşımın kodunu denedim ama hata verdi.istiğim bunu kodsuz yapmak.
 
Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Sn martax410

Örnek dosya eklemeniz mümkün mü? Bazı şeyleri görsel olarak bakmazsam çözümlüyemiyorum da.

Ayrıca Sn. Sezar 'ın gönderdiği kodlar da gayet güzel çalışıyor.
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
merhabalar;
sheet 1 de( A1 ile Z1 ) arasındaki satırda değerler bulunmaktadır.
bu değerleri ,
sheet 2 de A1 sütununa yukarıdan aşağıya doğru bağlantılı yapıştırmak istiyorum.

satırdaki veriler değişince sütundakilerinde değişmesini istiyorum...

saygılarımla,
{=TRANSPOSE(Sayfa1!A1:I1)}

{=DEVRİK_DÖNÜŞÜM(Sheet1!A1:I1)}

Fonksiyonu kullanın.


Dosyanız ekte.


..
 
Son düzenleme:
Katılım
5 Mayıs 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba yurttaş arkadaşım,kusura bakmayın biraz geç cevap yazıyorum,çünkü bu aralar sınavlara hazırlandığım için fazla bağlanamıyorum.
ekte ki dosyada gönderdiğniz formülü ben yazdığımda sadece formül sabit kalıyo.(alttaki formül.)başlarına parantez (}) işaretlerini koyduğumda sadece formül kalıyo.onları kaldırdığımda hücrede değer yazıyo.sonucu bir türlü göremiyorum.
birde bu formülü tek bir hücreyemi yazıptamı aşagıya doğru çekecez,yoksa ayrı ayrı her hücreye yazmak gerekecekmi.
{=TRANSPOSE(Sayfa1!A1:I1)}

{=DEVRİK_DÖNÜŞÜM(Sheet1!A1:I1)}

saygılarımla,
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
merhaba yurttaş arkadaşım,kusura bakmayın biraz geç cevap yazıyorum,çünkü bu aralar sınavlara hazırlandığım için fazla bağlanamıyorum.
ekte ki dosyada gönderdiğniz formülü ben yazdığımda sadece formül sabit kalıyo.(alttaki formül.)başlarına parantez (}) işaretlerini koyduğumda sadece formül kalıyo.onları kaldırdığımda hücrede değer yazıyo.sonucu bir türlü göremiyorum.
birde bu formülü tek bir hücreyemi yazıptamı aşagıya doğru çekecez,yoksa ayrı ayrı her hücreye yazmak gerekecekmi.
{=TRANSPOSE(Sayfa1!A1:I1)}

{=DEVRİK_DÖNÜŞÜM(Sheet1!A1:I1)}

saygılarımla,
Dosyanız üzerinden anlatayım.

1. Dosyanızın Sayfa1!inde A1:I1 aralığında veriler var. Yani 1 satır, 9 sütun. Bu veriler transpose edilirken 9 satır, 1 sütun olacak.

2. Bunu belirledikten sonra transpose edilecek yere gidip, 9 satırlık bir alan seçelim.

3. Ekle/İşlev/Devrik_Dönüşüm fonksiyonun seçelim.

4. Dizi bölümüne transpose edilecek alanı seçelim/girelim. Bizim örnekte bu alan A1:I1'dir.

5. Burası önemli;formülü CTRL+SHIFT tuşlarını basılı tutarken, ENTER tuşu ile girelim.

..
 
Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
{=TRANSPOSE(Sayfa1!A1:I1)}

{=DEVRİK_DÖNÜŞÜM(Sheet1!A1:I1)}

Fonksiyonu kullanın.
Bu dizi formüldür.
{ } işaretlerini klavyeden yaparsanız çalışmaz.

formül çubuğunda iken

Ctrl+Shift+Enter basın
 
Katılım
5 Mayıs 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
2003
teşekkürlerimi sunuyorum.bu defa oldu.

saygılarımla,
 
Üst